Overslaan en naar de inhoud gaan

Nieuwste kennis zorg & welzijn

Jouw medische vaardigheden toetsen of opfrissen? Nieuwe vakkennis opdoen? Of ben je werkgever en wil je medewerkers voorbereiden op de veranderingen in de zorg? Ontdek de juiste (bij)scholing van Aventus in Apeldoorn en Deventer.

Uitleg bloeddruk meten
Uitleg bloeddruk meten

Leeratelier Zorg: Toekomstgericht LLO onderwijs en 'derde leerweg'-trajecten

We leven in een continu veranderde wereld. Daarom vinden wij het belangrijk dat iedereen die bij Leeratelier Zorg scholing volgt, regie neemt over zijn of haar leerproces. Dit houdt in dat iemand meer eigen verantwoordelijkheid krijgt, flexibel leert omgaan met veranderingen en onderzoekende houding aanneemt: de Knowmad. Dit stimuleert een leven lang ontwikkelen (LLO). 

Hoe? Door ook flexibel te zijn in het onderwijs dat wij aanbieden. Een startbijeenkomst vereist een verplichte aanwezigheid, omdat daar de organisatie van het onderwijs, de inhoud van de leerstof en de randvoorwaarden worden doorgenomen. De overige lesavonden vult de deelnemer zelf in door modules of lesblokken af te nemen bij Leeratelier Zorg die aansluiten bij zijn/haar leerdoelen en -behoeftes. 

Kenmerkend voor een Derde leerwegtraject is dat er daarna geen verplichting is om onderwijs te volgen. Met zelfstudie en met de hulp van digitale programma’s is ons onderwijs goed te volgen. Ook zijn docenten op de lesavond aanwezig om te coachen in het leerproces, theorie te geven of de mogelijkheid te bieden om te oefenen in praktijklokalen. De scholing wordt positief afgesloten als de deelnemer kan aantonen de kerntaken en werkprocessen te beheersen. In de derde leerweg is dit een afrondend examen.

Werkgever

Om als werkgever mee te gaan met ‘het nieuwe zorgen’ is wellicht nieuwe kennis bij personeel nodig. We begrijpen dat je als werkgever specifieke wensen hebt en daarom passen we de cursussen graag zó aan, dat ze aansluiten bij jouw leerdoelen. Neem hiervoor gerust contact op met onze relatiemanagers.

Meer weten?

Ons Scholingsbureau Zorg & Welzijn staat voor je klaar. Stel gerust al je vragen. Wist je dat wij veel werken met en voor instellingen in de regio Stedendriehoek? We kennen de regio goed, dus passen onze scholing erop aan. Ontdek hier onze (bij)scholing in zorg en welzijn.