Overslaan en naar de inhoud gaan

Wie zijn?

GreenFish

Hugo Pol, Haci Akpunar, Rico Schiphorst en Bertus Langerak zijn 3e jaars- studenten van de opleiding Technicus Engineering.  Zij hebben meegedaan met de Cleantech Battle 2016.

Welke wedstrijd?

De Cleantech Battle is een jaarlijkse wedstrijd voor hbo-, mbo-studenten en vo-leerlingen uit de regio. Het is een innoverende wedstrijd met vraagstukken/problemen van ondernemers op gebied van duurzame technologie. Ondernemer Erik Haverkort uit Eefde heeft een bedrijf die zich richt op vernieuwing van de openbare ruimte. Haverkort constateert dat er steeds meer ruimte nodig is om (regen)water op te slaan en dat dit ten koste gaat van landbouwgrond/natuur. Hij vroeg de 4 studenten de constructie te bedenken die kan drijven op (overslag)water en waar kweekgroenten in kunnen groeien.

Hoe is het gegaan?

De vier studenten ontwierpen een drijvende teeltbak, de Green Fish. Werkzaam op zonne-energie. Hiermee wonnen ze in april 2016 de Battle.

greenFish

Wat valt op?

De Green Fish wekt internationale interesse. De 4 studenten gaan in hun laatste jaar verder met het verfijnen van het ontwerp. Met hulp van Erik Haverkort zijn ze een start-up-onderneming begonnen om het product de markt op te brengen.