Overslaan en naar de inhoud gaan

Wie is?

Caglayan Sahan is een derdejaars studente Verpleegkunde die een bijzondere stage heeft vervuld in het Universiteitsziekenhuis van Münster, Duitsland. Het is haar gelukt om in korte tijd taal- en cultuurverschillen te overbruggen met haar Duitse collega’s en patiënten. Ze is uitgegroeid tot een zorgvuldige en zorgzame collega op de afdeling. Zeer gewaardeerd in het hele team. Caglayan zet zich ook in om het stage-uitwisselingsproject met Duitsland aantrekkelijker te maken voor andere studenten en is contactpersoon voor de Euregio.

Welke wedstrijd?

In de landelijke mbo-uitblinkerwedstrijd neemt Caglayan het op tegen 42 mbo-kandidaten uit heel Nederland. Ze moeten op verschillende fronten laten zien dat ze een goed ambassadeur kunnen zijn voor het mbo. Ze gaan in gesprek met een landelijke jury, moeten campagne voeren voor hun eigen kandidatuur en zoveel als mogelijk stemmen genereren in de landelijke verkiezing via ditismbo.nl.

Hoe is het gegaan?

Op 24 november 2016 was het afsluitende gala waar de uiteindelijke winnaar bekend werd gemaakt. Caglayan eindigde niet in de top 10. Ze stond op het podium tussen alle landelijke kandidaten. Het was een bijzonder moment om zoveel mbo-talent te zien schitteren in de spotlights.

Wat valt op?

Caglayan is slim en sociaal, vol ambitie, enthousiast en gedreven. Niets is haar teveel. Met haar bevlogenheid maakt ze het verschil in de klas en op haar stage. Dit maakt haar een bijzondere kandidaat voor de landelijke mbo-uitblinkerverkiezing 2016.