Overslaan en naar de inhoud gaan

Pim Duterloo, student van het jaar 2017

Wie is Pim?

Pim is een talentvolle, enthousiaste student van de opleiding Operationele techniek. Hij is gekozen tot Uitblinker van het Jaar 2017 en heeft Aventus vertegenwoordigd in de Nederlandse Mbo-ambassadeursVerkiezing 2017.

Pim heeft de Cleantech BATTLE tijdens het congres Cleantech Tomorrow in regio Stedendriehoek gewonnen. Zowel het publiek als de vakjury gaven hem de eerste prijs!! Ze waren onder de indruk van het grote effect van zijn praktische oplossing om persluchtlekkages te voorkomen en te verhelpen.

Pim is de jongste duurzaam ondernemer in de regio. Hij is gestart met zijn bedrijf AirSave. Met AirSave speurt hij persluchtlekkages op en repareert deze. Hij helpt hiermee grote ondernemingen hun productieproces duurzamer te maken. Regelmatig staat hij op het podium om met ondernemers in de Cleantech-regio te sparren over zijn duurzame plannen.

Pim's visie op een duurzame wereld

‘Duurzaamheid begint met energiebesparing. Het is heel simpel… we moeten zuiniger omgaan met  materialen en grondstoffen. Hoe kunnen we verlies van energie voorkomen? Hoe kunnen we materialen hergebruiken? Dat zijn praktische vragen waar ik me mee bezig wil houden. Met slimme en eenvoudige oplossingen is nog veel energie te besparen. Daar wil ik me voor inzetten. Kijk naar mijn persluchtproject.’

Ook laat de natuur om hem heen zien dat we moeten veranderen. ‘Vroeger speelde ik mijn hond in de winter wekenlang in de sneeuw. Dat komt nu niet meer voor. Ik laat me ook inspireren door films over klimaat en natuur. Hogere temperaturen, luchtvervuiling, smeltende poolkappen…. We moeten verduurzamen! En iedereen kan in zijn eigen omgeving beginnen om iets positiefs doen voor een duurzame wereld.’