Overslaan en naar de inhoud gaan

Transport & Logistiek

Wij zijn er om je verder te helpen

Wij zijn de School voor Transport & Logistiek. De plek waar je leert stil te staan bij alles wat beweegt.
Zonder transport en logistiek functioneert niets. Ondernemingen, ziekenhuizen, legers, popfestivals en restaurants kunnen niet zonder aanvoer van goederen. Magazijnen en transport zijn onmisbaar.
Dat vereist veel planning en organisatie. Veel moet sneller, veiliger en efficiënter, dus wordt er ook veel geautomatiseerd (scanners, voice control, robots, track&trace). Wij leiden studenten op om smeerolie van de economie te zijn. Want transport en logistiek zorgt ervoor dat we boodschappen kunnen doen. Dat bedrijven voorraden hebben. Dat wat we verzenden ook snel, betaalbaar en veilig op de juiste bestemming komt. Belangrijk, want dat houdt onze economie draaiende. Dit maakt jou straks een belangrijk mens. Want na je studie ben jij een schakel in dit hele proces.

We leren je wennen aan regels

Ons team van bevlogen docenten leert je de komende jaren alles over inslag, opslag, overslag en uitslag van goederen; èn over al het transport dat daartussen zit. We brengen je bovenal de juiste mentaliteit bij om goed je werk te kunnen doen. De discipline om je werk te plannen en dat van anderen te kunnen organiseren. We leren je over procedures en instructies en het belang hiervan. Of je nou orderpicker, chauffeur, planner, teamleider, logistiek supervisor of manager transport en logistiek wordt. Jij hebt straks de juiste discipline en mentaliteit om goed te zijn in je vak en de juiste basis om succesvol in je werk te worden.

Ben jij er klaar voor?

Voor onze opleiding zoeken we studenten die in structuur kunnen denken en bereid zijn te werken als onderdeel van een geheel. Je bent iemand die eerst denkt en dan pas doet. Omdat je beseft dat jouw handelen invloed heeft op het hele logistieke proces. Je bent iemand die straks in staat is om te plannen, te anticiperen en te reageren. Iemand die snapt dat je een lading diepvrieskippen pas in ontvangst neemt als je zeker weet dat ze koud genoeg zijn vervoerd. Iemand die weet dat een pallet met 300.000 RVS-boutjes een gevaar kan zijn voor anderen als deze verkeerd geladen wordt. Kortom, je bent straks iemand die met kennis van zaken en besef van verantwoordelijkheid samen met anderen zijn werk uitvoert.

De wereld ligt aan je voeten!

We leiden je op voor een vak met toekomst. Want de noodzaak om te vervoeren zal er altijd zijn. Het ene moment ben je op jezelf aangewezen, het andere moment werk je samen met anderen, dan weer ben je de motor van een groep aanpakkers die je motiveert en stimuleert.
Je bent doortastend. Iemand die niet tot morgen uitstelt wat vandaag kan. En waar je ook terecht komt, je bent altijd de ogen en oren van het totaalproces. Jij bent namelijk iemand die bij het uitvoeren van je taak altijd kijkt of het veilig gaat, beter kan en iemand die luistert naar collega’s om oplossingen voor problemen te vinden. Dat maakt je rol onmisbaar voor anderen en voor het proces.

Jij bent iemand die voor ons belangrijk is

Na je opleiding kom je terecht in een mooi vak; welke richting je ook kiest. En tot die tijd ben je samen met je collega-studenten hard aan het werk om je vak te leren. Je mag van ons team alle aandacht verwachten tijdens de weg die je aflegt van de Open Dag tot de dag dat je afstudeert. Wij zijn jouw vangnet als je een keer een fout maakt. We staan voor je klaar, we staan achter je en soms naast je. Maar we corrigeren je ook als je een fout maakt. We kennen je bij naam en we bellen gerust even als we denken dat het niet goed met je gaat. Maar daar vragen we wel wat voor terug: 100% van je inzet. Want leren gaat nooit vanzelf. Zie je dat zitten en ben jij iemand op wie wij kunnen rekenen?
Dan zien we je graag bij de School voor Transport & Logistiek. Tot snel!