Overslaan en naar de inhoud gaan

Sport & Bewegen

Een school vol energie

Dat is wat we zijn. Van docent tot student… Wij zitten vol energie bij Sport & Bewegen. We bieden een reeks aan opleidingen die er voor zorgt dat jij straks andere mensen laat sporten of dat ze gaan bewegen. Daarmee houd je mensen gezond, geïnspireerd én bij de les. Zo heb je anderen altijd wat waardevols te geven. En dat geeft veel voldoening en plezier!

mbo sport en bewegen roc sport en bewegen

Je zet anderen in beweging

We zetten mensen in beweging. Daar leiden we onze studenten voor op. We zoeken daarom vooral studenten die een grote affiniteit hebben met sporten én die veel plezier halen uit het begeleiden van anderen bij sport en beweging. Of studenten die het mooi vinden om daarin een organiserende rol te hebben. Zie je daar een toekomst voor jezelf in? Dan ben je bij ons op het juiste adres.

We maken je sterk

We weten wat er nodig is om je werk goed te kunnen doen. Want ons team van docenten komt zelf ook uit de praktijk. We leren je zelfverzekerd voor een groep te staan en hoe je anderen motiveert.  Zodat jij hen tot (grote) prestaties brengt.  We leren je met de juiste mentaliteit je werk te doen. Door je zelfstandig te maken. We leren je welke kennis nodig is om te kunnen werken vanuit de normen die de sportbonden stellen.
Maar we hebben je meer te bieden. We hebben veel aandacht voor jouw persoonlijke ontwikkeling, voor jouw talent. En we geloven dat dat alleen kan door jou veel aandacht te geven en je écht te leren kennen. Daarbij bieden we diverse keuzeprogramma’s, zodat jij jouw talent kunt ontwikkelen in de richting die het beste bij jou past.

Wat ga je met je opleiding doen?

We leiden je op tot begeleider, leider of coördinator voor sport en bewegen. Van assisteren tot en met leidinggeven, jij bent zichtbaar betrokken bij het begeleiden van mensen, bijvoorbeeld tijdens een sporttoernooi, een zeilkamp, een sportdag op de basisschool of een teambuildingsdag voor personeel. Je kunt gaan werken als trainer/coach in de buitensport of fitness, als bewegingsagoog, bij de gemeente of een sportvereniging. Of misschien wil je straks wel doorstromen naar een vervolgopleiding. Ook dat kan prima. Met Sport & Bewegen heb je één van de snelste doorstroomroutes naar het hbo. Je kunt je ook zelfstandig gaan vestigen, met een eigen sportschool of als bewegingsconsulent. 

Wat je ook gaat doen, je verlaat je opleiding in Sport & Bewegen met belangrijke vaardigheden: zelfstandigheid, zelfbewustzijn, met kracht voor een groep kunnen staan, de kunst van organiseren en coördineren.  Vaardigheden waar je in je werk of vervolgopleiding veel profijt van zult hebben. Waar je met je talent ook terecht komt!

Sportcampus

Als je kiest voor een van de opleidingen binnen Aventus Sport & Bewegen, dan volg je je lessen op de Sportcampus van Aventus. Je sport in een sporthal voorzien van de nieuwste snufjes. En natuurlijk is er ook een mooie loods voor alle (buiten)sportmaterialen. Kom kijken tijdens de open dag of meld je aan voor een meeloopdag!