Overslaan en naar de inhoud gaan

Media

Mooie dingen bedenken én maken. Dat kan bij een mediaopleiding. Je gebruikt je creativiteit om verhalen te vertellen, afbeeldingen vorm te geven of mediaprojecten te begeleiden. Denk aan content maken voor verschillende kanalen zoals een website, flyer, mailing of Instagram of YouTube. De wereld van media is erg breed en bij Aventus leren we je belangrijke vaardigheden en technieken in het maken van media. Of dat nu voor videoproductie is, grafisch ontwerp of journalistiek. Het is een vakgebied waar creativiteit, techniek en communicatie samenkomen.

Media en de toekomst

Media zijn waardevolle middelen om informatie over te brengen en dat kan op verschillende manieren. Via tekst, beeld, geluid of video. De toekomst in media is heel veranderlijk. Waarbij vroeger de krant het belangrijkste medium was voor informatieoverdracht is dat nu verandert naar de online wereld. Wie had vijf jaar geleden verwacht dat podcasts zo belangrijk zouden zijn? Of TikTok? Met de snel veranderende media wordt jouw kennis alleen maar waardevoller. Bij Aventus bereiden we je voor op deze uitdagingen met praktische training en moderne mediaproductiefaciliteiten. 

Ontdek onze media-opleidingen

Van mediavormgever, mediaredactiemedewerker en mediamanager. Bij de mbo-opleidingen van Aventus kun jij kiezen wat het best bij jou past. We vinden persoonlijke begeleiding belangrijk en geloven in jouw talent.