Landbouwtechniek

De School voor Landbouwtechniek

In Nederland is de landbouwsector erg belangrijk. Ons land is, na de Verenigde Staten, de grootste exporteur van landbouwproducten. De landbouw is tegenwoordig ondenkbaar zonder techniek. Onze landbouwsector maakt daarom gebruik van de nieuwste technische ontwikkelingen. Op de School voor Landbouwtechniek van Aventus leiden we je op tot technisch expert in de landbouwsector. Met een afgeronde opleiding in de Landbouwtechniek kun je helpen die techniek draaiende te houden.

Een mix van theorie en praktijk

We bieden je een veelomvattend pakket van technische kennis, zowel in theorie als in de praktijk. Met de juiste theoretische kennis ben je in staat om een technisch probleem op te sporen en op te lossen.

Wat leer je?

De  School voor Landbouwtechniek van Aventus heeft brede mbo-opleidingen op verschillende niveaus. We laten je kleppen stellen van een motor, maar ook laten we je zien waarom dat belangrijk is. We leren je alles over hydraulica, hoe een hakselaar werkt, of hoe je met nieuwe technieken de schaalvergroting in de landbouw mogelijk maakt. We leren je de taal te begrijpen van de landbouwsector. Ook letterlijk. Zo leren we je technische beschrijvingen te lezen en te begrijpen. Ook in andere talen, zoals Duits en Engels. Dat is nodig om technische systemen te doorgronden.

Professionals uit de praktijk

Onze docenten komen vaak zelf uit de praktijk. Zij hebben gewerkt waar jij straks komt te werken. Dat maakt onze docenten tot waardevolle begeleiders. Omdat we de nieuwste landbouwmachines in bruikleen krijgen van importeurs, kunnen we je op school de nieuwste technieken bijbrengen. Soms geven importeurs een gastles. Je krijgt dan alle nieuwe ontwikkelingen te horen. We zijn daarin als school uniek in Nederland. Niet voor niets vindt het bedrijfsleven dat onze opleidingen in de landbouwtechniek tot de top van Nederland behoort.

Onze studenten

Kom je op de School voor Landbouwtechniek, kijk dan niet raar op van een verhit gesprek over welk merk trekker de beste is. Onze studenten hebben namelijk een grote passie voor mechanisatie in de landbouw. Ze zijn gewoon gek op trekkers! Thuis hebben ze vaak al een trekker staan, waar ze aan sleutelen. Op die manier brengen zij op school al ervaring mee uit de praktijk. En die kennis wisselen ze onderling uit. Het is een van de redenen waarom onze studenten een hechte groep vormen en elkaar graag helpen. Ze delen samen het gevoel: dit is onze school!

Is dit jouw school?

Denk je nu: dit is ook mijn school? Dan ben je van harte welkom. Maar we vragen ook veel van je. We zoeken studenten die van aanpakken weten. Omdat we je breed opleiden, moet je hard werken. Dat is nodig, omdat je straks de wereld wordt ingestuurd om veel verschillende technische problemen op te lossen. Daarvoor heb je de juiste mentaliteit nodig: als jij een machine ziet die niet werkt, wil je niets liever dan ‘m weer aan de praat krijgen. Ben jij zo iemand, dan is dit jouw school!

Een opleiding met perspectief

Kies je voor de School voor Landbouwtechniek, dan kies je voor een opleiding met perspectief. De landbouwsector is een sector met grote baanzekerheid. Bedrijven zitten met grote waarschijnlijkheid op jou te wachten. Samen met onze ervaren docenten werk je aan jouw toekomst in de landbouwtechniek. Houd de landbouwtechniek in beweging en kies voor Aventus!

Like Aventus, School voor Landbouwtechniek op facebook!