Laboratorium

Veilig of niet?

We zijn een school die met trots een bijdrage levert aan de veiligheid en gezondheid in Nederland en daarbuiten. Want de Laboratoriumschool leidt studenten op voor belangrijke functies. Je lost met laboratoriumonderzoek vraagstukken op die eigenlijk altijd gaan over de vraag of iets veilig is of niet. "Is het water in de IJssel schoon genoeg?", "Mag een patiënt met deze bloedwaarden al naar huis?", "Is deze kunststof veilig genoeg voor kinderspeelgoed?"

Jij maakt het verschil

Wil je bij ons opgeleid worden tot analist dan vragen we best veel van je. We zoeken naar studenten die van nature al nieuwsgierig zijn. Studenten die goed communiceren met anderen en ook graag samenwerken.  Ook houd je van getallen, maar alleen als die getallen betrouwbaar  zijn. Daarom is het in deze studie belangrijk dat je gaat voor nauwkeurigheid. Dat je samen met anderen leert en werkt met het besef dat één verkeerd getal de uitkomst van een onderzoek 100% onbetrouwbaar maakt. Kortom, we leiden je op om goed onderzoek te kunnen doen, snel verbanden te kunnen leggen en met accuratesse vast te leggen welke bevindingen tot de uitkomsten van je onderzoek hebben geleid. En onze studenten zijn zich er altijd bewust van dat ze een doorslaggevend onderdeel zijn van onderzoek dat ze met anderen uitvoeren.

Wat we jou bieden

We leren je bij de Aventus Laboratoriumschool deze vaardigheden te ontwikkelen. We staan er om bekend, landelijk en in de regio, dat we hoog scoren op de kwaliteit van ons onderwijs. Niet alleen op de inhoud maar ook op de manier waarop we met onze studenten omgaan. 

Aandacht vinden we vanzelfsprekend

We hebben alle aandacht voor jouw ontwikkeling als mens. Dat je ook leert je eigen talenten te ontdekken en daarna verder te ontwikkelen. We reflecteren veel tijdens de opleiding en hechten eraan dat je niet alleen vraagstukken onderzoekt, maar ook je eigen mogelijkheden. De aandacht die we voor studenten hebben vinden we zó belangrijk dat we het eigenlijk vanzelfsprekend vinden.
Ben jij klaar om deel van de oplossing te zijn, dan ben je klaar voor de Laboratoriumschool van Aventus.