Overslaan en naar de inhoud gaan

Laboratorium

‘Is het water in de IJssel schoon? Mag een patiënt met deze bloedwaarden naar huis?’ Belangrijke vragen die jij kunt beantwoorden als je een laboratoriumprofessional wordt. Je lost zaken op die eigenlijk altijd gaan over de vraag of iets veilig is of niet. Hoe? Door middel van testen en analyses. Tijdens de mbo-laboratoriumopleiding bij Aventus krijg je de tools om te onderzoeken, te ontdekken en te begrijpen. Ben je nieuwsgierig, werk je graag samen en vind je het leuk om met getallen te werken? Hier leer je hoe je met aandacht voor detail testen uitvoert, gegevens bestudeert en bijdraagt aan grote onderzoeken.

Jouw toekomst in het laboratorium

Er is een grote vraag naar afgestudeerden die met precisie testen kunnen uitvoeren en uitslagen kunnen beoordelen. Jouw kennis op dit gebied is waardevol, omdat het gaat om veiligheid en gezondheid. Organisaties zijn op zoek naar echte laboratoriumprofessionals, omdat het belangrijk werk is. Tijdens onze mbo-opleiding bereiden we je voor op deze uitdagingen met praktijklessen en moderne laboratoriumlokalen.

Ontdek onze laboratoriumopleidingen

Zie jij jezelf al helemaal werken in het lab? Onze opleidingen bieden verschillende specialisaties aan zodat jij je ambitie achterna kunt. De docenten zorgen ervoor dat je de kennis en vaardigheden opdoet. Daarnaast hebben we aandacht voor jouw ontwikkeling als mens. Leer jij je eigen talenten te ontdekken die je daarna verder kunt ontwikkelen? Je onderzoekt tijdens een opleiding dus niet alleen laboratoriumzaken, maar ook je eigen mogelijkheden. Allemaal onder begeleiding van ervaren docenten!