Overslaan en naar de inhoud gaan

Pepijn Manschot, student Junior assistent accountant

Pepijn (21 jaar) wil registeraccountant worden. De eerste stap in die richting zette hij met de opleiding Junior assistent accountant bij Aventus in Apeldoorn. Benieuwd hoe dat was?

Waarom koos je voor deze financiële mbo-opleiding?

Allereerst omdat mijn vader in hetzelfde werkveld zit. En ik vond economie en cijfers altijd al leuk. 

Hoe was de overstap van de mavo naar het mbo?

Dat was heel goed te doen. Je start echt bij het begin en hoeft nog nergens verstand van te hebben. De druk van het leren viel mij ook mee. Als je goed meedeed tijdens de lessen, was thuis studeren niet echt nodig. Als je dat niet deed, ja dan moest je de boeken in. 

Leukste aan de opleiding Junior assistent accountant bij Aventus?

Het vak Exact, dat valt onder Bedrijfsadministratie. Ik vind boekhouden heel gaaf, omdat er een duidelijk logica in zit. Het moet altijd kloppen en je kan altijd achterhalen wat er mis is gegaan als het niet klopt. Ook waren de docenten benaderbaar en was de sfeer goed!

Wat doe je nu?

Ik zit nu in het eerste jaar van de hbo-opleiding Finance & Control bij Saxion. Het is dezelfde richting maar een stapje hoger. Vanuit het mbo sluit deze opleiding boekhoudtechnisch goed aan. Nieuw is dat ik nu ook rechten hebt.

Wat wil je hierna gaan doen?

Vanaf volgend jaar wil ik de richting Accountancy op. Daarna wil ik een premaster volgen om daarna de master Register accountancy te kunnen volgen bij Nyenrode. Als ik het beroep van accountant toch niets vind, kan ik daarna altijd nog het bedrijfsleven in gaan.

Goed om te weten over deze financiële opleiding!

Het eerste jaar is even doorzetten. Alles is best wel makkelijk en veel doe je ouderwets op papier. Vanaf het tweede jaar moet je stage lopen en merk je dat er veel online gedaan wordt. Ga je voor deze financiële opleiding, dan moet je het gewoon een kans geven!