Software developer (BBL)

Werken & leren

Shape the world

Overal om je heen, overal waar je kijkt zie je technologie. Als je weet wat je met technologie kan doen, dan kun jij aan de wereld bouwen. Want met jouw hulp en de juiste kennis wordt techniek een superkrachtige tool.

Shape the world. Word een Software developer.

Iets voor jou?

Wil je werken en daarnaast één dag per week naar school? Als softwaredeveloper ontwikkel en bouw je software. Voor bijvoorbeeld programma’s, websites, apparaten of machines. Of het nou voor de nieuwste games, een robot in de ouderenzorg of een java applicatie bij een groot bedrijf is. Jij voelt je helemaal thuis in de IT-wereld en wordt blij van nieuwe technologie. Je start met de opleiding van softwaredeveloper met een brede oriëntatie en kunt vervolgens een specialisme kiezen. Zowel in je stage als projecten werk je met échte klanten.

De opleiding

Aventus biedt eigentijds onderwijs. Je volgt een opleiding op maat, in jouw tempo en met goede begeleiding. We leiden je niet alleen op voor een diploma, maar zeker ook voor een loopbaan. Want met de snelle ontwikkelingen van de technologie van vandaag en morgen, leert een programmeur zijn leven lang en zijn de kansen op de arbeidsmarkt groot.

Software ontwikkelen valt of staat met goed samenwerken, communiceren en plannen.  Daarom leer je alles over projectmethodes zoals Scrum en waterval en ben je actief bezig met communicatie binnen een team en met klanten. Uiteraard ga je ook aan de slag met nieuwe technologieën zoals Virtual Reality (VR), Internet of Things (IoT) en Artificial Intelligence (AI).

Bepaal je eigen route

In principe duurt de opleiding gemiddeld 3 jaar. Maar jij bepaalt je eigen route. Wil je versnellen? Samen met jou bepalen we hoe lang je opleiding duurt. Dat betekent ook dat je nooit een jaar blijft zitten. 

Specialisaties

De opleidingen Applicatieontwikkelaar en Gamedeveloper gaan per 2020 op in de nieuwe opleiding Software Developer. Deze opleiding kent bij Aventus straks diverse specialisaties zoals bijvoorbeeld Webdeveloper, Software & App-developer, Embedded (robotica) developer en gamedeveloper. Ook is er een goede oriëntatie op ondernemerschap en bedrijfskunde én sluit de opleiding perfect aan op het HBO.

Toelatingseisen

Je bent welkom op de opleiding Softwaredeveloper met één van deze bewijzen:

 • Diploma VMBO: kaderberoepsgerichte, Gemengde en Theoretische Leerweg
 • Overgangsbewijs havo of vwo van leerjaar 3 naar 4
 • Diploma mbo niveau 2
 • Diploma mbo niveau 3
 • Diploma mbo-vakopleiding voor eenzelfde beroep of beroepscategorie
 • Als je een BBL-opleiding wilt volgen (één dag naar school) moet je een baan hebben bij een erkend leerbedrijf, die je kunt vinden op www.stagemarkt.nl

Na je opleiding

Wat is je werk en werkplek?

Als softwaredeveloper maak je de wereld makkelijker met software.

Met de BBL-opleiding softwaredeveloper leer je programmeren en software ontwikkelen voor internet, apparaten en games. Je bouwt websites, apps en toepassingen voor MKB-bedrijven, je werkt als security-specialist in de publieke sector of bouwt aan gave applicaties bij grote werkgevers zoals defensie en politie.

Dit en meer doe je:

 • ontwikkelen, beheren, testen, onderhouden van software voor websites, pc, tablet of smartphone
 • werken aan ‘slimme’ apparaten (wasmachine, koelkast, Blu-rayspeler, auto in contact met pc of mobiel)
 • checken of applicaties goed blijven werken en ze waar nodig aanpassen
 • anderen leren hoe de applicaties werken en vragen hierover beantwoorden 
 • goed luisteren naar wensen van klant en inschatten welke verschillende mensen met applicatie werken
 • goed samenwerken met collega’s en klanten

Check het filmpje

Wil je meer informatie?

Bel naar het Service- en Informatiepunt: 0800 - 444 5555
Of vul het contactformulier in.