Klantmedewerker bancaire diensten (BOL)

School & stage
Grote kans op werk
Goede doorstroom naar het hbo
Gave projecten
Interessante keuzedelen

Iets voor jou?

Ben jij klantgericht en krijg je energie van werken met mensen? Ben je bereid de nodige vakkennis op te doen en deze up-to-date te houden? En is het geven van een goed advies een talent van je?
Dan is de opleiding Financiële Dienstverlening banken en verzekeringen/Financieel adviseur echt iets voor jou!

De opleiding

Dit leer je

Tijdens je opleiding worden de praktijkvakken gecombineerd met de theoretische vakken, zoals Nederlands, Engels, Rekenen en Loopbaan & Burgerschap.  Je leert van alles over de Wet op het Financiële Toezicht (wft), klantenadvisering en praktijkbenadering.

Je werkt aan projecten. In deze projecten moet je “ beroepsproducten” opleveren. Het gaat om  opdrachten en casussen waarin je  bijvoorbeeld een financieel advies opstelt, gesprekken voert en correspondentie verzorgt naar aanleiding van dit advies.

Je werkt in een gesimuleerde omgeving. Als medewerker van Bit Bank en Verzekeren doe je allerlei opdrachten zoals die in de praktijk bij een bank of verzekeraar ook voorkomen.

Met keuzedelen kun je jouw opleiding verbreden of verdiepen. Bij deze opleiding heb je onder andere de mogelijkheid om het keuzevak Algemene Economie te volgen.

In leerjaar 2 en 3 ga je een half jaar op stage bij een financieel dienstverlener.

Toelatingseisen

Je bent welkom bij de opleiding Financiële dienstverlening banken en verzekeringen/Financieel adviseur met één van deze bewijzen:

  • Diploma VMBO: kaderberoepsgerichte, Gemengde en Theoretische Leerweg
  • Overgangsbewijs havo of vwo van leerjaar 3 naar 4
  • Diploma mbo niveau 2
  • Diploma mbo niveau 3
  • Diploma mbo-vakopleiding voor eenzelfde beroep of beroepscategorie
Wet op het Financieel Toezicht (wft)

Een belangrijk onderdeel van de opleiding is de voorbereiding op een aantal externe wft examens. Voor iedereen die op financieel gebied wil adviseren zijn wft examens verplicht. Hoe meer wft examens je hebt behaald, hoe groter je marktwaarde en hoe beter de aansluiting op je hbo studie Financial Services Management!

Wij begeleiden je bij de voorbereiding op de volgende wft examens:

  • Adviseur basis
  • Adviseur Consumptief krediet
  • Adviseur Schadeverzekeringen particulier
  • Adviseur Schadeverzekeringen zakelijk

Na je opleiding

Werken

Na je studie kun je aan het werk als adviseur financiële dienstverlening. Er is op dit moment in de financiële sector veel vraag naar mensen met een goede opleiding en met vakdiploma’s. De kans dat je na jouw opleiding passend werk vindt, is dus groot. Je kunt terecht bij banken, verzekeringsadviseurs, verzekeraars, makelaars en andere financiële dienstverleners. Maar mocht je toch niet verder willen in de financiële wereld, dan kun je ook werken op bijvoorbeeld een klantencentrum van een groot bedrijf, zoals BOL.com of KPN. Er zijn dus tal van mogelijkheden voor jou met dit diploma op zak!

Doorstuderen

Je kunt ook kiezen voor een studie in het hbo, bijvoorbeeld de studie Financial Services Management.

Check het filmpje

Wil je meer informatie?

Bel naar het Service- en Informatiepunt: 0800 - 444 5555
Of vul het contactformulier in.