Paragrafen

Iets voor jou?

Wil jij ervaring opdoen met het toepassen van actuele digitale maatvoeringstechnieken die landmeters en maatvoerders gebruiken? Wil jij inmeten, gegevens verwerken en revisietekeningen maken toevoegen aan je skills? Bekijk dan dit keuzedeel!

Leven Lang Ontwikkelen

Aventus biedt Leven Lang Ontwikkelen (LLO)-scholing op mbo-niveau aan. Het bestaat uit cursussen, (deel)certificaten en (InCompany) mbo-opleidingen voor volwassenen. Nu de arbeidsmarkt, zeker met de technologische innovaties, sterk verandert kijken we naar welke banen er bijkomen en welke er juist verdwijnen. Daar spelen wij op in met ons onderwijs. Leven Lang Ontwikkelen laat volwassenen meebewegen met de aanhoudende veranderingen. Op naar een Leven Lang Leren! 

Lees hier meer over LLO.

Keuzedeel

Deze cursus is een onderdeel van een volledige mbo-opleiding. We noemen dit een Keuzedeel. In het kader van Leven Lang Ontwikkelen kunnen keuzedelen vaak als losse cursus gevolgd worden. Na afronding van de cursus/het keuzedeel ontvangt de cursist een mbo-certificaat als bewijs van deelname.

De cursus

De cursus leert je technieken die nodig zijn bij het maatvoeren en uitzetten. Je ontwikkelt inzicht in en toepassing van de GNSS, Total Station en waterpastoestel. Je leert daarbij de volgende werkzaamheden: werken met een Total Station, inmeten van een terrein situatie, verwerken van een situatiemeting, gecodeerd inmeten, uitzetten van GNSS, uitzetten van een palenplan met een Total Station.

Tijdens de cursus komen ook de volgende thema's aan bod:

  • Inmeten
  • Verwerken
  • Uitzetten
  • Revisie en deformatiemetingen 

Lesdagen & -tijden

De cursus wordt gegeven op maandag tot en met vrijdag van 8.30 uur tot 16.00 uur. De cursus duurt 5 dagen. 

Leermiddelen

De leermiddelen worden aangeboden via het digitale leeromgeving van Bouwinfranet.

Examen

Het keuzedeel wordt afgerond met een theorie- en praktijkexamen.

  • Het theorie-examen bestaat uit 30 meerkeuzevragen.
  • Het praktijkexamen bestaat uit het inmeten van een terrein of gebouw, het verwerken van de meetgegevens in de computer en het uitzetten van de aanpassingen. 

Na succesvol doorlopen van het examen ontvangt de deelnemer een mbo-verklaring. 

Landmeter

Heb je nog vragen?

Onze klantenservice zit voor je klaar! Stel je vraag via dm op Instagram of Facebook of stuur een whatsapp-berichtje naar 06 11 95 54 63
Check onze contactpagina voor openingstijden en meer info.