Volvo-dealer Nieuwenhuijse ondersteunt toekomst van studenten met schenking hybride XC90 aan Aventus

Volvo-dealer Nieuwenhuijse heeft donderdag 16 mei een Volvo XC90 T8 Plug-in hybrid auto gedoneerd aan Aventus. Deze moderne auto – die een verleden heeft als testmodel in het buitenland - staat inmiddels te glimmen in het praktijklokaal van automotive, waar hij al veel nieuwsgierige en enthousiaste reacties van studenten en docenten heeft opgeroepen.

 

Onderwijskansen

De Volvo XC90 is een hybride voertuig, wat betekent dat studenten opdrachten kunnen uitvoeren op zowel benzine- als elektrische aandrijving. Dit biedt unieke onderwijskansen, aangezien het hybride systeem extra opties biedt die niet beschikbaar zijn in een benzine- of volledig elektrische auto. Bovendien is de XC90 een stoere en moderne auto met tal van opties, wat veel onderwijsmogelijkheden biedt.

Richard van den Bosch, docent bij Aventus, reageert enthousiast: “Met de Volvo XC90 T8 kunnen we veel verschillende technieken in één voertuig aanbieden, denk aan verbrandings- en elektromotoren techniek, laadsystemen, en comfort- en veiligheidssystemen. Het is een prachtig, modern en complex voertuig met veel geavanceerde (veiligheids)technieken. De auto kan zowel volledig elektrisch als hybride rijden, waardoor we onze studenten van niveau 3 en 4 goed kunnen voorbereiden op de toekomst.”

Richard is zeer te spreken over de samenwerking met Volvo en vertelt verder: “Er heeft een docententraining plaatsgevonden vanuit Volvo Car Nederland om twee van ons bekend te maken met het voertuig en zijn mogelijkheden. De volgende stap is dat het voertuig door ons wordt geprepareerd voor lessen en dat er specifieke opdrachten bij gemaakt gaan worden.”

 

Nieuwste technologieën

Christiaan Krouwel, Manager Business & Retail Partner Development bij Volvo Car  Nederland, benadrukt het belang van hybride auto’s in het onderwijs: “Het is cruciaal dat studenten de kans krijgen om te werken met de nieuwste technologieën. Hybride voertuigen spelen een centrale rol in de transitie naar een duurzamere toekomst. Door deze auto te doneren, hopen we studenten te inspireren en hen te voorzien van de kennis en vaardigheden die nodig zijn in de auto-industrie van morgen.”

Cathelijne Pape, sectordirecteur Techniek & Mobiel is dankbaar: “Met de inzet van deze trainingsauto en de geboden opleidingsdag, hopen we studenten en docenten nog meer te inspireren in de techniek van vandaag. Overall proberen we op deze manier onze bijdrage te leveren aan het verbeteren van de kennis en deskundigheid. Dat komt de kwaliteit van onderwijs ten goede en is belangrijk voor de technici van de toekomst.”