Studenten droppen hun shit bij Aventus

Aventus en de gemeente Apeldoorn hebben in 2021 met subsidie van de Gelijke Kansen Alliantie en Ferm Stedendriehoek onderzoek gedaan naar hoe de vindbaarheid en bereikbaarheid van preventieve ondersteuning voor jongeren in Apeldoorn en studenten van Aventus vergroot kan worden.

Uit dit onderzoek komt onder meer naar voren, dat er veel preventieve ondersteuningspartijen op Aventus en in Apeldoorn zijn, maar dat jongeren/studenten hiervan nauwelijks op de hoogte zijn.

Alle partijen willen jongeren en studenten van Aventus graag helpen. Maar de jongeren moeten de hulp wel kunnen vinden. Daarom is er nu 1 aanspreekpunt voor de jongeren. We hebben dit ondervangen in een laagdrempelige communicatiecampagne genaamd ‘The Shit Show’

De boodschap van deze campagne naar de jongeren in Apeldoorn en studenten van Aventus is:

Twijfels? Stress? Schulden? Frustraties? Pesterijen? Of herken je het misschien dat je een showtje opvoert? Om je beter voor te doen dan dat je je voelt? Let’s talk about shit! Je bent niet de enige. Iedereen zit wel eens in de shit. Wist je dat we je op veel manieren kunnen helpen bij Aventus en jouw gemeente? Of je nou even niet lekker in je vel zit, een dierbare bent verloren of te veel drugs gebruikt; we zijn er voor je! Gratis en in vertrouwen.

De eerste editie van de “De Shit Show” campagne zit erop. En wat zijn er veel goede gesprekken gevoerd met studenten én collega’s. Veel studenten bleken niet op de hoogte van alle mogelijkheden. En wat echt opviel is dat studenten stiekem toch graag hulp wilden, maar het aangeven, zo moeilijk vinden!

Er zijn 28 "shit" berichten (via het contactformulier) binnen gekomen. De vragen gaan over pesten, financiële zorgen, eenzaamheid, depressie, prestatiedruk, motivatieproblemen, zelfvertrouwen vraagstukken etc.  Al meer dan duizend unieke bezoekers hebben de informatie bekeken op de webpagina binnen een week En veel studenten gaven terug dat ze het goed vinden dat er aandacht voor al deze problemen van jongeren is.

Deze campagne is in samenwerking met de gemeente Apeldoorn, Deventer en Zutphen. Gesubsidieerd door de Gelijke kansen Alliantie van het OCW en Ferm stedendriehoek. Een succesvolle eerste editie waar zeker een vervolg aan gegeven gaat worden. Meer weten of samenwerken rondom dit thema? Neem contact op met onze communicatieafdeling: communicatie@aventus.nl of bekijk de website: De Shit Show | Hulp bij shit! (deshit-show.nl)