Stefan en Sybo's Road to Gdansk | Brons voor onze studenten met de EuroSkills Gdansk 2023

Brons voor onze studenten tijdens de EuroSkills Gdansk 2023

Vijf dagen lang hebben 22 getalenteerde mbo-kampioenen keihard gewerkt op de internationale wedstrijdvloer in Gdańsk tijdens de Euroskills. Maar liefst twintig verschillende beroepen werden vertegenwoordigd door Team Netherlands. Waaronder ook het beroep Mechatronica, waar Aventus-studenten Stefan en Sybo voor mochten uitkomen. En ze hebben brons gewonnen! Zij deelden deze derde plaats met Portugal. Wij zijn ontzettend trots op Stefan en Sybo en op het gehele Team Netherlands! 

Brons voor onze studenten met de EuroSkills Gdansk 2023

Hoe hebben jullie het ervaren? Stefan en Sybo: ''Dit hadden we niet meer gedacht. Er stonden al drie landen op het podium en toen werden wij er ook bij geroepen. Met verbazing op ons gezicht stormden we naar het podium en mochten we uiteindelijk de bronzen plak in ontvangst nemen. Echt supergaaf!'' 

Brons voor onze studenten met de EuroSkills Gdansk 2023

Docenten en Skills begeleiders Mariëtte Hasselman, Marinus Bomhof en teammanager van de opleiding Bert Hulsbergen volgenden de jongens op de voet.
Mariette: ''We hebben het erg leuk gehad. Gdańsk is een mooie stad. Op de EXPO zijn veel hallen, veel bezoekers en ze hebben alles goed geregeld op en om het event.

Wij hadden tijdens de wedstrijd contact met de expert van de jongens: Kevin en Arthur de Bruin en die gaven aan dat ondanks de lange dagen die Stefan en Sybo hebben gemaakt, ze steeds vrolijk bleven, geconcentreerd werkten en een tevreden gevoel hadden. Dat was mooi om te zien. We hadden een plek op het podium niet verwacht, maar toen na het opnoemen van de landen toch nog Sybo en Stefan werden opgeroepen on naar het podium te gaan was de ontlading heel groot. Ze zijn zo blij!'' 

Uitslag Team Netherlands

Team Netherlands heeft tijdens EuroSkills 2023 in Gdańsk drie Europese titels plus 9 medailles voor excellente prestatie veroverd. Lasser Bart Willems (ROC Nijmegen) nam het goud mee naar huis, samen met de ‘Best of Nation’ medaille als hoogst scorende Nederlandse deelnemer. Brons was voor het team Hoveniers bestaande uit Twan Geven en Willem Mateman (Aeres MBO). Brons was ook voor Team mechatronica bestaande uit Sybo Martens en Stefan de Roo (Aventus). Het 3-daagse Europees kampioenschap voor beroepsonderwijs is op zaterdagavond 9 september afgesloten met een feestelijke ceremonie en prijsuitreiking in de Polsat Plus Arena in Gdańsk, Polen. Lees meer over de Euroskills op: WorldSkills Netherlands | WSNL.

Brons voor onze studenten met de EuroSkills Gdansk 2023