Nominatie | Wow! Shit Show nominated!

Het loopbaan expertisecentrum (LEC) van Aventus is als team genomineerd voor de prijs van Onderwijsteam van het Jaar met het initiatief "De Shit Show". We weten allemaal dat jongeren soms door een hele hoop "shit" gaan en daarom hebben we met "De Shit Show" een concept bedacht dat aansluit bij de belevingswereld van onze studenten.

Als onderwijsinstelling hebben we een groot netwerk van ondersteuning binnen en buiten de school, maar we merkten dat onze studenten hier niet altijd gebruik van maken of de weg ernaartoe niet weten. Daarom hebben we met "De Shit Show" een concept bedacht dat aansluit bij de belevingswereld van de student. Deze laagdrempelige manier zorgt ervoor dat het een ingang geeft om hun problemen te bespreken.
We maken de problematiek zichtbaar en bespreekbaar, zonder direct op zoek te gaan naar oplossingen. Hierdoor voelen de studenten zich minder alleen en kunnen ze zich beter identificeren met de verhalen van anderen.

Er is een website: www.deshit-show.nl maar we gaan ook live in gesprek met de studenten. Via een QR-code kunnen studenten informatie over begeleidingsthema's vinden en direct hun "shit droppen" via een contactformulier. Een nieuwe manier van denken waarbij de student laagdrempelig hulp kan zoeken… En nu zijn we genomineerd voor Onderwijsteam van het Jaar! Hoe cool is dat?!

Deze verkiezing is het initiatief van de Beroepsvereniging opleiders MBO (BVMBO) en de AOb. Het winnende team wordt bekend gemaakt op het Ambassadeursgala van Dit is mbo. Daar worden onder andere het Beste leerbedrijf, de Beste praktijkopleider, de Landelijke Ambassadeur mbo en het Onderwijsteam van jaar bekend gemaakt. Het Dit is mbo Ambassadeursgala is op maandag 15 mei. Het event is om 18.30 uur live te bekijken op www.youtube.com/ditismbo en wordt gepresenteerd door Jan Versteegh.