Mbo-studenten Ondernemer small business openen Pop-up store Amefa in Apeldoorn

Er staan een flink aantal mensen in de winkel

In het centrum van Apeldoorn vind je vanaf 24 november een pop-upstore aan de Hoofdstraat 141. Wat deze tijdelijke outlet bijzonder maakt, is de samenwerking tussen Amefa en de mbo-studenten Ondernemer handel / Small business (BOL). De afgelopen periode hebben eerstejaars studenten gestreden om het beste idee en de uitvoering daarvan. Het winnende team krijgt nu de unieke kans om de pop-up store ruim een week lang op te bouwen, te bemannen en te runnen. Freek Wortel, docent aan de opleiding, benadrukt het educatieve aspect: "Voor studenten is dit een unieke kans om met een levensechte opdracht aan de slag te gaan. Dat is van onschatbare waarde voor hun leerproces! Bovendien werken de studenten samen met diverse afdelingen, zoals marketing, onroerend goed, huisvesting, onderzoek en analyse, precies zoals in een echte onderneming."

Van idee naar werkelijkheid

Twee studenten vullen de voorraad aan

De studenten verkopen het assortiment van Amefa, een bedrijf dat al sinds 1931 hoogwaardig bestek en keukenmessen produceert voor de horeca en retail. Als je uit eten gaat, is de kans groot dat je daar met Amefa-bestek dineert. Nu krijg je de kans om de kwalitatieve producten van Amefa voor thuis aan te schaffen met grote kortingen.

Nienke Hemken, product development manager van Amefa licht toe: “Onze jaarlijkse outlet op kantoor voor familie en vrienden is altijd zo’n succes dat we het dit jaar groter wilden aanpakken. Maar waar en wie gaat dit organiseren? Na een brainstorm ontstond het idee om met studenten samen te werken. En met wie kan dat nou beter dan met studenten van Aventus. Doordat er een wedstrijdelement in zat werd iedereen enthousiast en fanatiek. De beste ideeën kwamen naar boven. We werden omvergeblazen door de creativiteit van de studenten. Wij kijken uit naar een mooie week.”
 

Van harte welkom!


Wij nodigen je van harte uit om een kijkje te komen nemen aan de hoofdstraat 141 in Apeldoorn! 

Een klant maakt een praatje met een student
Een geïnteresseerde klant stelt vragen aan een student