MBO Raad op bezoek | Rondleiding en kennismaking

Op vrijdag 2 juni kwam de voorzitter van de mbo-raad Adnan Tekin en zijn collega Mick Waulthers op bezoek bij Aventus. Raimond is al een paar maanden lid van het college van bestuur maar toch was het goed om even live kennis te maken.

MBO Raad bezoekt Aventus 2

We startten met een korte rondleiding van onze Aventus mbo-ambassadeur Roos de Wilde. Techniekstudent Stefan vertelde zeer enthousiast over de waterstoftrekker (wist je dat er dinsdag zelfs mensen uit India komen om de trekker en het project te bekijken ?!). Daarna gingen we door naar Innoventus en vertelden de docenten en studenten van Human Technology over de projecten en innovaties. Studenten vertelden over de HoloLens en over de Arcade-kast die ze aan het bouwen zijn. (Op de foto zie je dat Adnan een fan is) De docenten gaven voorbeelden over AI en de toepassingen hiervan in de lesstof.

MBO Raad bezoekt Aventus
MBO Raad bezoekt Aventus 3

Ook een belangrijk onderwerp is het welzijn van de studenten. Daarom brachten we een bezoek aan het Loopbaan Expertise Centrum (LEC) en vertelde Katja en Anouk over de #shitshow en de centrale plekken. Ze konden mooie voorbeelden benoemen en het belang benadrukken van het project. We hadden een overvol programma waardoor we graag nog verder met Adnan in gesprek gaan over de onderwijsroute, hij weet hier natuurlijk al veel vanaf maar is altijd op zoek naar praktijkvoorbeelden.

MBO Raad bezoekt Aventus 5

Als afsluiting hebben we genoten van een heerlijke lunch gemaakt en geserveerd door onze horecastudenten.

MBO Raad bezoekt Aventus 4

Het was een zeer geslaagde ochtend waarin weer zien hoe bevlogen docenten en studenten zijn!

Hartelijk dank voor het bezoek en graag tot een volgende keer.

MBO Raad bezoekt Aventus 6