Les burgerschap | Van de burgemeester van Apeldoorn - Ton Heerts

Op vrijdag 17 februari hebben ruim 25 studenten veiligheidsacademie van Aventus een les burgerschap gehad van de burgemeester van Apeldoorn, Ton Heerts.

Er waren ook 4 studenten van de onderwijsroute aanwezig. Een volle klas ging met de burgemeester in gesprek over de komende waterschapsverkiezingen en de Provinciale Statenverkiezingen. De eerste kiezers hebben van de burgemeester een speciale brief gekregen met uitleg waarom het zo belangrijk is om te stemmen en er werd stilgestaan waarom het zo belangrijk is om te stemmen.

Uiteenlopende thema’s zoals doxing, doorstuderen, de oorlog in Oekraïne en de aardbeving in Turkije en Syrië werden besproken in de klas. Het was mooi om te zien dat de burgemeester aandacht schonk aan de vluchtelingen en dat was ook interessant voor de studenten van de veiligheidsacademie. Ton Heerts was ook nieuwsgierig naar de mening en inzichten van de studenten. Wat vinden zij eigenlijk van de helmplicht? Wat weten ze over een VOG? En wat weten ze over de trias politica? En…Hoe ging het boa examen?

Maar ook zijn werk als voorzitter van de veiligheidsregio en hoe het is om burgemeester te zijn kwam aan bod. De burgemeester vond het heel leuk om met de studenten in gesprek te gaan en een les burgerschap te geven. Hij hoopt ook volgend jaar weer terug te komen, want hij draagt een warm hart toe aan het Mega Belangrijk Onderwijs (MBO). Hij nodigt de studenten en ook de docenten van Aventus uit om hem te volgen op zijn Instagram account. Burgemeester van Apeldoorn (@burgemeesterapeldoorn) • Instagram-foto's en -video's

We hebben de burgemeester een echte Aventus hoodie gegeven dus wie weet spot je hem binnenkort.