Laura wint goud bij internationale vakwedstrijd

Aventus-student Laura van de opleiding Leidinggevende Travel & Hospitality staat met een met een gouden medaille om voor de kaart van Europa

Wat een spetterend avontuur voor toerismestudente! Derdejaarsstudente Laura Neuteboom van de opleiding Leidinggevende travel & hospitality heeft op vrijdag 10 november een gouden medaille gewonnen tijdens de Europese vakwedstrijden AEHT in Vilnius, Litouwen. Samen met haar team was ze de beste bij het onderdeel Tourist Destination. In samenwerking met Finley uit Zweden en Šimun uit Kroatië moest Laura de stad Vilnius promoten als toeristische bestemming. De studenten moesten een presentatie geven in het Engels, en de jury was unaniem in haar oordeel dat het groepje van Laura, Finley en Šimun met kop en schouders uitstak boven de rest.
 

Outstanding

De jury beschouwde hun presentatie als 'outstanding' (uitstekend) en prees hun samenwerking en de interactie met het publiek. Het groepje verdiende extra punten met hun gedurfde en originele aanpak, gebaseerd op de vijf zintuigen. Alles bij elkaar was het een geweldige ervaring die Laura voor geen goud had willen missen!
 

AEHT

De organisatie van het evenement lag in handen van AEHT, een wereldwijd actieve organisatie die zich inzet voor samenwerking tussen verschillende landen. Haar belangrijkste taak is het bevorderen van samenwerking tussen scholen die onderwijs geven over hotels en toerisme in Europa. Dit doen ze om Europese scholen bij elkaar te brengen, zodat ze van elkaar kunnen leren. Ze moedigen scholen aan om gastvrijheid te onderwijzen en vinden het belangrijk dat studenten en leraren de kans krijgen om andere landen te bezoeken voor studie en uitwisseling. Zo helpen ze scholen bij het ontwikkelen van nieuwe lesmethoden en delen ze goede ideeën en kennis met elkaar.

Docent Annette Delmaar vertelt enthousiast over het avontuur: "Wat een leuke collega’s en studenten hebben Laura, mijn collega Caroline Cost Budde en ik ontmoet, uit verschillende landen maar met name ook uit heel Nederland. Echt geweldig!"

Gefeliciteerd, Laura! Aventus is trots op jou.