Even voorstellen: Roos de Wilde | Onze nieuwe Aventus MBO Ambassadeur!

Roos de Wilde Aventus MBO Ambassadeur

Elk jaar organiseert de MBO Raad onder het label ‘Dit is mbo’ de verkiezing voor dé Landelijk Ambassadeur mbo. De deelnemende ambassadeurs komen van allerlei mbo-scholen door heel Nederland. Deze ambassadeurs hebben een gezamenlijke missie: het mbo op de kaart zetten. En door deze verkiezing kunnen de mbo’ers laten horen en zien waarom het mbo voor hen en voor de maatschappij zo belangrijk is. De afgelopen periode hebben we verkiezingen gehouden en er is een winnaar.... Roos. We stellen haar graag voor.

Wie is Roos? 

Roos is tweedejaars student Verpleegkunde in Deventer en volgens haar docent Annemieke Berkelaar is zij: Leergierig, vrolijk, spontaan, heeft een open houding, respectvol, pakt snel dingen op, gedreven, neemt initiatief, gestructureerd, creatief. “Ik ben supertrots op 'onze' Roos! Wat een topper!” En dat zag de vakjury ook. “Roos heeft een brede blik en een mooie visie op het mbo. Dat er veel aandacht wordt gegeven aan de persoonsvorming vindt zij erg belangrijk. Ook gaf zij bijvoorbeeld aan “zonder mbo geen maatschappij”.  

Roos haar eerste reactie toen ze hoorde dat zij de winnaar is: “Wij als Trio zouden helemaal perfect zijn. Verder heb ik heel erg zin in om dit avontuur aan te gaan”. 

Verkiezing 

De afgelopen weken hebben een aantal studenten van Aventus met elkaar gestreden om de nieuwe opvolger te worden van onze huidige mbo ambassadeur Félicia Lobbert. Deze studenten werden voorgedragen door hun docent, daarna stuurden zij een super leuk filmpje in om hun motivatie uit te spreken en uit die filmpjes zijn 3 kandidaten overgebleven. Roos (tweedejaars verpleegkunde), Mariama (tweedejaars Gespecialiseerd Pedagogisch Medewerker) en Sherena (derdejaars Verpleegkunde) gingen uiteindelijk met elkaar de strijd aan tijdens een speeddate met onze vakjury.

De vakjury bestond uit Ellen Marks (voorzitter van het College van Bestuur), Félicia Lobbert (huidige mbo ambassadeur) en Daphne van Vliet (Public Relations). Natuurlijk was best spannend allemaal, maar vanaf minuut 1 hadden de drie studenten zo’n leuke klik met elkaar dat ze het elkáár ook oprecht gunde om te winnen. Het liefst zouden we ze alle drie insturen als kandidaat, maar er kan er maar 1 de winnaar zijn (Henny Huismans-“Hier stond je dan vanavond….”). De jury was na streng beraad tóch unaniem en kozen voor Roos de Wilde! GEFELICITEERD! 

Later meer

Volg Roos op al onze kanalen en beleef samen met haar alle avonturen tijdens de verkiezing voor Landelijk mbo ambassadeur 2023! Zo zie je haar straks ook op YouTube shinen in de online serie Mbo’ers pakken aan.