Eindexamen-expositie | in Zutphen

Woensdag 3 juli 2024 stelden de studenten van Ruimtelijk vormgever, Interieuradviseur en Fashion hun eindexamenwerkstukken tentoon in de Walburgiskerk in Zutphen.

Docent Jacinto vertelt over de samenwerking met de stad voor de opleiding ruimtelijk vormgever. Elke student moest een evenement van Zutphen uitbeelden (en Zutphen heeft veel mooie evenementen) van het chocoladefestival tot de Bokbierdag, bijna elk evenement kreeg een prachtige creatie.

Sterre Kool, student Fashion, werkte aan een uitdagende opdracht waarbij zij een outfit moest ontwerpen voor een conceptstore naar keuze, met als vereiste dat er geen nieuwe stoffen gebruikt mochten worden. Sterre vond dit een fantastische uitdaging. "Je moest van iets ouds en onbruikbaars iets geheel nieuws maken," vertelde ze. Deze creatieve benadering sprak haar erg aan. Tijdens dit project leerde ze veel, onder andere hoe ze zelf een hele broek moest maken. "Het kostte wat moeite, maar het was het zeker waard," aldus Sterre.

Student Kotrynq Kvedaraite kreeg de opdracht om een ruimtelijke vormgeving voor een evenementstand te bouwen, specifiek voor het festival 'Expeditie Next,' dat gericht is op kinderen tussen 6 en 12 jaar. Ze vond het project zowel moeilijk als leuk en genoot van het creatieve proces. "Het is een interactief spel met magneten, speciaal ontworpen voor kinderen," legde Kotrynq uit. Ze leerde veel over het werken met verschillende machines en materialen, zoals karton en plexiglas, en welke lijm het beste werkt voor elk materiaal.

De studenten vonden het vooral leuk dat er zoveel publiek aanwezig was. Van grootouders tot buren, iedereen kon langskomen. Sectordirecteur Petjo Molenaar is trots op de studenten en vertelt: “De studenten hebben een visie en proberen dat te maken. Het is mooi om de betrokkenheid van de docenten te zien en de kennis en kunde van de studenten.”

De presentatie in de Walburgiskerk toonde de diversiteit en creativiteit van de studenten en bood hen de kans om hun vaardigheden en leerervaringen te delen met een breder publiek.