Dochters volgen met hun moeders dezelfde zorgopleiding

Grote kans dat je het als kind uiterst gênant vond wanneer je moeder zich op het schoolplein vertoonde. Laat staan als ze met je vrienden zou omgaan. Maar het kan ook hartstikke leuk zijn, weten Esther Rietman (25) en Daphne Willems (22) uit eigen ervaring. Zij volgen samen met hun moeders dezelfde zorgopleiding.

"Mijn moeder voelde zich aan het begin nog weleens opgelaten als we elkaar op school tegenkwamen, want ze dacht dat ík het vervelend zou vinden. Maar ik ben trots op haar, dus vind het juist leuk om haar te zien”, vertelt Esther over hoe het is om samen met je moeder in de schoolbanken te zitten.

Een paar jaar nadat de Zutphense de driejarige BBL-opleiding MBO-Verpleegkundige bij Aventus in Apeldoorn startte, stroomde haar moeder Manuela (49) in op dezelfde opleiding. Na jaren in een verpleeghuis te hebben gewerkt, droomt ze ervan om als verpleegkundige in het ziekenhuis te werken. „Daarom ben ik weer gaan studeren; het was eigenlijk toeval dat Esther dezelfde studie al deed”, aldus Manuela. Moeder en dochter komen elkaar nu regelmatig in de schoolgangen tegen.

Lees het hele artikel (bron: Telegraaf)

Bekijk hier alle Gezondheidszorgopleidingen van Aventus.