Centrum voor Veiligheid en Digitalisering is geopend!

Centrum voor Veiligheid en Digitalisering

Afgelopen maandag (10 oktober 2022) was de officiële opening van het Centrum voor Veiligheid en Digitalisering (CVD) door Hester Somsen. Hester is plaatsvervangend Nationaal Coördinator Terrorismebestrijding en Veiligheid en Directeur Cyberbeveiliging en Staatsdreiging. Samen met Lodewijk Asscher, Ton Heerts (burgemeester Apeldoorn) en Ben Kokkeler sprak ze over het belang van het CVD om Nederland digitaal veiliger te maken.

Somsen: “Digitale veiligheid zou net zo logisch moeten zijn als water uit de kraan. Voordat we zover zijn, is het nodig dat we integraal samenwerken. Het CVD laat zien dat samenwerking door kennisinstellingen, overheid en bedrijven een meerwaarde oplevert. Want we kunnen van elkaar leren.”

Het CVD is een initiatief van Hogeschool Saxion, Politieacademie, University of Twente, Gemeente Apeldoorn en de recent toegetreden leden Aventus en Nederlands Instituut Publieke Veiligheid (NIPV). Er is nu een eigen locatie op de eerste verdieping van de Wapenrustlaan 11 in Apeldoorn. Hier brengen we leren en innoveren op allerlei manieren in de praktijk. Het is dé plek waar docenten en onderzoekers van kennisinstellingen en praktijkexperts uit het domein veiligheid en digitalisering samenwerken en elkaar ontmoeten.

Meer weten over het CVD? Bekijk de website: Centrum voor Veiligheid en Digitalisering (cvdnederland.nl)