Overslaan en naar de inhoud gaan

Valmira. Ambassadeur 2018 bij Ditismbo.nl

Valmira Selmani, 2e jaars studente Marketing & Communicatie vertegenwoordigt Aventus tijdens de landelijke MBO Ambassadeursverkiezing 2018 van Ditismbo.nl. 

Supertrots op Valmira

Valmira verlegt grenzen binnen het mbo. Ze is doof en het is voor het eerst dat ze een opleiding volgt met horende studenten en docenten om haar heen. Het was ontzettend wennen voor iedereen. Want hoe regel je alle zaken die het mogelijk maken dat zij de opleiding goed kan volgen?

Doof en toch naar een gewone school. Valmira doet het gewoon!

Valmira laat zien dat ze een doorzetter is en alle obstakels het hoofd biedt. Ze heeft hulp van tolken en krijgt extra tijd voor toetsen. Tot nu toe heeft ze alles nog gehaald. Vaak vergeet je dat ze doof is. Ze legt zich niet neer bij het feit dat anderen denken dat iets niet mogelijk is. Met extra moeite kunnen zaken altijd gerealiseerd worden. Valmira bewijst elke dag haar motto: Alles is mogelijk als je er echt voor gaat. ‘Ik denk in mogelijkheden en niet in beperkingen!’

Wat zijn haar toekomstplannen?

'Mensen met en zonder beperking kunnen veel van elkaar leren. Ik wil de wereld zien dat hardnekkige vooroordelen over dove mensen niet kloppen!' aldus Valmira. 'Na mijn mbo wil ik door naar het hbo, om daarna mijn eigen onderneming te starten waar zowel dove als horende mensen met elkaar samenwerken. Ik wil bruggen slaan tussen de horende en dove wereld en kansen creëren voor iedereen.'

Hoe heeft ze het gedaan tijdens de nationale verkiezing?

Valmira heeft het supergoed gedaan. Tijdens het afsluitende GALA stond ze op het podium in de top 3. Ze heeft voor de hele zaal gespeecht. We zijn supertrots op haar!