Overslaan en naar de inhoud gaan

Skills Team 2020/2021 // Flora Stok

Stylist in spé Flora is deze week onze Skills Hero! Nog even en dan geeft zij misschien wel de grote sterren kledingadvies of gaat ze aan de slag bij een glamorous magazine. Who knows! Lees hier het interview waarin zij ons meeneemt in haar Skills avontuur.

Nog meer avonturen lezen? Blijf dan onze socials in de gaten houden!

PASPOORT:

  • NAAM // Flora Maria Stok
  • LEEFTIJD // 18
  • OPLEIDING // Fashion design & productmanagement, richting stylist
  • NICE TO KNOW // Ze zit in haar examenjaar

Ze heeft nog nooit eerder meegedaan met vakwedstrijden, maar dat weerhield haar niet om mee te doen aan de Skills! Haar modevorming docent Monique Tadema vertelde Flora en haar klasgenoten al vanaf leerjaar 1 alles over deze wedstrijden en toen het moment daar was vond zij het wel een leuk idee om mee te doen. Samen met nog 5 andere klasgenoten hebben zij zich aangemeld.

De Skills opdracht die zij kreeg was: “Kies je muze, je inspiratiebron”. Flora koos voor S10, een Nederlandse artieste. “We moesten we 3 outfits ontwerpen die een duurzame twist hadden en voor de rode loper geschikt zouden zijn. Dit alles binnen de tijd en met als afsluiter een elevator pitch over je werk. Super tof!”

Helaas door Corona heeft Flora maar aan één wedstrijd mee kunnen doen. Wel was ze super goed voorbereid: “Goed te slapen zodat ik goed gefocust bleef, thuis al goed gekeken naar de opdracht en voor het slapen heb ik alvast nagedacht over wat ik zou gaan maken, zodat ik de volgende dag op de dag van de wedstrijd wakker werd met mijn mindset naar de wedstrijd toe.”

Haar doel is het duidelijk: “Ik wil van mijn hobby mijn werk maken. Ik zie mijzelf niet voor een baas werken en wordt al helemaal niet happy van een 9 tot 5 baan. Ik wil graag zelf de regie in handen houden!”

Doordat ze het zo’n leuke en leerzame ervaring vond, raadt zij zeker andere studenten aan om mee te doen met de Skills. “Pak die kans om mee te doen. Je leert nieuwe dingen en de organisatie is erg behulpzaam en betrokken bij wat je doet.”

Skills-deelneemster Flora