Klaar voor de toekomst

Samen strategie maken

De Aventus strategie 2016 - 2020 "Klaar voor de toekomst" is tot stand gekomen door middel van sprintteams. In sprintteams maakten tientallen medewerkers van Aventus de plannen voor onze school voor de komende jaren. Daarbij betrokken zij zo'n duizend studenten en vele samenwerkingspartners in de regio. Met alle opgehaalde ideeën bedachten onze sprinters wat wij onze studenten mee moeten geven voor een succesvolle toekomst in vervolgonderwijs of op de arbeidsmarkt.  

Missie

Onze missie is het fundament voor onze nieuwe strategie:

"Aventus laat zien hoe mooi en uitdagend beroepsgericht onderwijs is en stimuleert daarmee elke dag de groei van het individu, het bedrijfsleven en de samenleving"

Cultuurwaarden

Aventus herken je in hoe wij onze missie en strategie in praktijk brengen. Onze cultuurwaarden zijn hiervoor leidend.

  1. Nieuwsgierig
  2. Ambitieus
  3. Samen
  4. Aandacht

 

1. Nieuwsgierig

​Wij willen leren, inspireren, uitdagen en uitgedaagd worden. Daarom zijn wij nieuwsgierig naar elkaar en de wereld om ons heen. Wij gaan op zoek naar vernieuwing, om onszelf, ons onderwijs en Aventus van goed tot beter te maken.

2. Ambitieus

Ambitie krijgt bij Aventus de ruimte. Wij ontwikkelen ons en pakken onze kansen om het onderwijs en de dienstverlening aan onze studenten verder te verbeteren.

3. Samen

Wij gebruiken elkaars kracht en talent en werken samen aan een goede school voor onze studenten. Met onze partners in de regio houden wij ons onderwijs toekomstgericht.

4. Aandacht

Wij hebben aandacht voor onze studenten en voor elkaar. Met de ander zoeken wij naar optimaal resultaat. Dat komt onze studenten en Aventus ten goede.

Onze visie op 2020

Voor een succesvolle (leer)loopbaan geven wij onze studenten toekomstgerichte vakkennis en persoonlijke en sociale vaardigheden mee. Zij leren regie nemen over hun ontwikkeling, in een steeds sneller veranderende arbeidsmarkt en samenleving.

Meer weten?

Lees meer over de Aventus strategie 2016 - 2020 in Klaar voor de toekomst. Of bekijk hoe jongeren een goede toekomst krijgen dankzij de volgende mensen en afdelingen.