Overslaan en naar de inhoud gaan

Heb je havo4-leerlingen die (dreigen te) blijven zitten en die de overstap naar het mbo willen maken? Speciaal voor deze groep leerlingen biedt Aventus het Havo-mbo traject aan. Binnen dit programma krijgen je leerlingen alle ruimte om een passende mbo-opleiding te kiezen en zich goed voor te bereiden op het mbo. 

Let op: vooralsnog richt dit programma zich op leerlingen die zich willen oriënteren op een opleiding binnen het economische domein, ICT of media. 

De feiten op een rijtje

Voor wie: havo4-leerlingen die (dreigen te) blijven zitten en in sommige gevallen havo5-leerlingen die stranden

Wat: onderwijsprogramma waarbij leerlingen 4 dagen per week les volgen bij Aventus

Doel: het kiezen van een passende opleiding binnen de domeinen economie, ICT of media per september 2024

Inhoud: loopbaanoriëntatie en persoonlijke ontwikkeling, daarnaast Nederlands, Engels, Burgerschap, Rekenen en algemene beroepsgerichte vakken

Locatie: Aventus, Snipperlingsdijk Deventer

Start: 15 april 2024

Kosten: het programma is voor leerlingen gratis. De kosten van €300 per leerling worden door Aventus aan de huidige school gefactureerd.

Extra’s: 

  • leerlingen die dit programma volgen, kunnen de gekozen opleiding versneld (= in 2 jaar) afronden (bij een zelfstandige studiehouding en voldoende resultaten)
  • leerlingen hebben de mogelijkheid om havo-certificaten te halen
  • leerlingen krijgen de mogelijkheid om deel te nemen aan Toptraject waarmee een goede aansluiting op het hbo verzekerd is

Informatiebijeenkomst voor leerlingen en ouders

Om leerlingen en hun ouders te informeren over dit oriëntatieprogramma, organiseren we een informatiebijeenkomst voor hen op 26 maart. Deze informatiebijeenkomst vindt plaats op de locatie van Aventus aan de Snipperlingsdijk in Deventer en start om 19.00 uur. Nodig leerlingen en ouders die interesse hebben in dit programma hier vooral voor uit! Aanmelden voor deze avond kan via deze link.

Meer weten?

Voor meer inhoudelijke informatie over het Havo-mbo traject kun je contact opnemen met projectleider Rianne van der Lugt via r.vanderlugt@aventus.nl.

Leerlingen aanmelden

Heb je leerlingen die graag in aanmerking willen komen voor dit programma? Meld hen dan uiterlijk 2 april aan via dit formulier. Er wordt dan binnen vijf werkdagen contact met hen opgenomen om een kennismakingsgesprek te plannen. Dit gesprek heeft de leerling met de begeleidingsdeskundige. Hierin wordt geluisterd naar de motivatie en interesses van de leerling in relatie tot de opleidingen waarop ze zich willen oriënteren. Bij sterke voorkeur is bij dit gesprek ook een ouder/verzorger aanwezig. Na het gesprek wordt contact met de huidige school opgenomen. Binnen een week na het kennismakingsgesprek hoort de leerling of hij/zij/hen op 15 april kan starten.  Aanmelden voor dit traject kan tot 2 april (mits er nog plek is). In totaal is er plek voor 25 leerlingen.