Cursussen Nederlands en inburgering

If you would like to read this information in English, please use this link.

Aventus biedt diverse mogelijkheden om de Nederlandse taal (beter) te leren. Wij verzorgen taalonderwijs voor Nederlands- en anderstaligen. Je kunt deze taallessen op elk gewenst niveau volgen. 

Voor wie zijn welke taalcursussen Nederlands bij Aventus?

  • Alfabetisering voor anderstaligen

  • Taalcursus voor cursisten met Nederlands als 2e taal binnen de Europese Unie

  • Taalcursus en Inburgeringstrajecten voor cursisten met Nederlands als 2e taal buiten de Europese Unie

De volgende cursussen bieden wij aan:

  • NT2 (leren en verbeteren Nederlands als 2e taal)

    • Voorbereiding op het inburgeringsexamen (A2 niveau)

    • Alfabetiseringstraject > eerst alfabetiseren, daarna starten met taal

    • Inburgeringstraject met staatsexamen (B1- niveau)

We helpen je (de basis van) de Nederlandse taal te leren, helpen je bij inburgering en verkennen, samen met jou, je kansen op de arbeidsmarkt. Wat vind je leuk en waar ben je goed in? We richten een uniek individueel onderwijstraject voor je in en bieden je een veilige plek om te leren.

Aventus begeleidt je graag bij het aanleren van de Nederlandse taal en het halen van uw inburgerings- of Staatsexamen.

Nederlandse taal leren op je eigen niveau

De cursus begint met een vrijblijvend intakegesprek. Tijdens dit gesprek leren we elkaar alvast een beetje kennen. Op basis van je achtergrond en eventueel diploma’s wordt je taalniveau ingeschat. Indien nodig wordt een intaketoets afgenomen om een goede plaatsing mogelijk te maken.

We bespreken je leerdoelen en maken vervolgens een lesprogramma op maat. Je wordt ingedeeld in een klas die goed aansluit bij je niveau, zodat de docenten je alle aandacht kunnen geven die je nodig hebt. Onze lesprogramma’s zijn gericht op zowel basis Nederlands leren als gevorderd in de Nederlandse taal.

Begeleiding tijdens de opleiding

De intaker is tijdens je studieperiode ook je begeleider. Hij of zij zorgt ervoor dat je goed op schema blijft en begeleidt je waar nodig bij het halen van je doelen. Waar nodig stelt hij of zij het leertraject bij.​

Kwaliteit van de opleiding Nederlands als tweede taal

Onze docenten zijn gekwalificeerde NT2-docenten. Zij zijn speciaal opgeleid voor het lesgeven aan volwassenen en hebben ruime ervaring. Ze stimuleren je om het beste in jezelf naar boven te halen en zijn er ook voor je als het even tegenzit. Je werkt met de nieuwste lesmethoden in een moderne leeromgeving.

Onze cursisten zijn erg tevreden over de cursussen en geven Aventus een 8,1 in het kwaliteitsonderzoek van Blik op Werk. Ze zijn met name tevreden over de docenten, de begeleiding, de geleerde stof en het oefenen met examenmateriaal. Studenten voelen zich veilig binnen onze school.​

Meer kans op werk met basis Nederlands taal

Het is belangrijk om de basis van de Nederlandse taal goed onder de knie te hebben. Wanneer je de Nederlandse taal goed beheerst, vergroot je je kansen op het vinden van een baan. Zeker als je, na je cursus of inburgeringstraject, ook een vervolgopleiding kiest.

Aventus biedt veel verschillende mbo-opleidingen aan in diverse sectoren, zoals techniek en zorg. Zo zorg je voor een goede, nieuwe start.​

Algemene informatie opleiding Nederlands als tweede taal

Locaties

Onze cursussen worden gegeven in Apeldoorn en Deventer. Deze locaties liggen dichtbij het NS-station en zijn dus gemakkelijk bereikbaar met het openbaar vervoer.

Lestijden

Er zijn verschillende mogelijkheden: je kunt de groepscursus overdag of ‘s avonds volgen. Tijdens de intake worden de mogelijkheden met je besproken.

Startdatum

Je kunt in de meeste gevallen direct beginnen.

Kosten

Voor inburgeringstrajecten kun je een lening afsluiten. Wij ondersteunen je bij de aanvraag voor een lening. Voor overige trajecten hanteren we een cursusprijs afgestemd op het aantal lesuren per week en de duur van je leertraject. 

De standaardkosten zijn 

- Daglessen: EUR 8,50 per uur

- Avondlessen: EUR 15,00 per uur

Bekijk de praktische informatie over onze cursussen en meld je aan voor een intake >>

Nederlands en Alfabetisering

Nederlands NT2 en Inburgeren

basis Nederlands leren
Nederlands als tweede taal