Subsidies en financiële voordelen

Er zijn diverse mogelijkheden om de scholing voor uw personeel te financieren. Zij breiden hun kennis uit en passen dit toe binnen uw organisatie. En voor u zijn de kosten laag. Een win-win-situatie!

Financiele regelingen / fondsen en subsidies

Belastingvoordeel: € 2.700,- aftrek bij een leerbaan (BBL)

Biedt u een nieuwe medewerker vier dagen in de week een baan aan en gaat hij daarnaast 1 dag in de week naar school? Dan volgt hij een BBL-opleiding en heeft hij bij u een leerbaan. Ontvang dan de Subsidie Praktijkleren: een fiscale tegemoetkoming van maximaal 2.700 euro per medewerker per jaar.

Voor meer informatie neem contact op met de Belastingdienst via telefoon 0800 0543 of www.belastingdienst.nl

O&O Fonds

Werkgevers kunnen in veel gevallen een beroep doen op het Opleidings- en Ontwikkelingsfonds (O&O-fonds) van hun brancheorganisatie. Een O&O-fonds wordt gevuld met bijdragen uit de loonsom van aangesloten bedrijven. U kunt via uw brancheorganisatie contact opnemen met het kenniscentrum van uw sector.

Voor meer informatie kijk op de website: https://www.oof.nl/home 

Werken en leren

Wilt u een uitgebreid overzicht van de financiële mogelijkheden die namens het platform leren en werken wordt aangeboden, bezoek dan de website van het Leerwerkloket.

Regionaal mobiliteitsteam

Het Regionaal mobiliteitsteam Stedendriehoek & Noordwest Veluwe is er voor mensen die na 12 maart 2020 hun baan hebben verloren of dreigen te verliezen. Een team van experts ondersteunt werkzoekenden met scholing, loopbaanadvies, sollicitatietraining of praktijkleren. Ook ondernemers uit de regio kunnen met personeelsvraagstukken bij het mobiliteitsteam terecht