Mentor worden en zijn: zo werkt ‘t

Wilt u jonge mbo-studenten begeleiden in de regio Apeldoorn-Deventer-Zutphen? Vul dan het aanmeldformulier in en voeg uw cv toe. Daarna maakt Aventus graag met u kennis tijdens een persoonlijk gesprek. U ontvangt dan ook de papieren voor de aanvraag van een Verklaring omtrent Gedrag. Deze verklaring hebt u nodig om mentor te mogen worden. 

Zo matchen u en student

Op basis van uw gegevens én die van de student stellen we een match voor. Daarna maken u en hij kennis tijdens een koppelingsgesprek. Is de eerste indruk over en weer goed? Dan maakt u samen afspraken over het vervolg. Bevalt de koppeling u nu of later niet? Laat het ons weten. 

Samen afspraken maken

Alles wat u en uw student/mentee bespreken, is vertrouwelijk. Dat staat ook in het contract dat u samen ondertekent. Hierin staan ook de verdere afspraken die u maakt. Zoals:

  • Hoe vaak spreekt u elkaar?
  • Waar spreekt u elkaar?
  • Welke bijzonderheden zijn er?

Leren mentor zijn

Hoe begeleidt u uw student zo goed mogelijk? Hiervoor organiseren we 1 tot 2 keer per jaar een praktische training. Wij verwachten dat u daarbij bent. 

Gaat het niet goed?

Loopt u ergens tegenaan? Praat hier dan natuurlijk het liefst eerst met uw student/mentee over. Klikt het echter niet? Heeft uw mentee problemen waar u niet bij kunt helpen? Komt hij afspraken niet na of is er iets anders? Wij helpen u graag verder. Waar nodig nemen we bijvoorbeeld contact op met de begeleider die uw mentee bij ons op school heeft.

Tussendoor en na afloop 

Hoe gaat het mentorschap? Om over en weer goed op de hoogte blijven, bestaan daarvoor de volgende contactmomenten:

  1. Na ongeveer 1 maand belt een Aventus-medewerker u.
  2. 2 keer per jaar vragen we u per mail om te evalueren.
  3. Tussendoor mag u altijd contact opnemen.
  4. Aan het eind hebt u een afrondend gesprek met uw student en de Aventus-coördinator.

Contactgegevens wijzigen

Krijgt u een nieuw telefoonnummer? Verhuist u? Of spelen er andere veranderingen in uw persoonsgegevens? Geef dit dan zo snel mogelijk aan ons door.

Vragen? Contact opnemen?

Mail of bel naar Wilma Veenstra via mentoringprogramma@aventus.nl of 06-1594 5349.