"We kijken naar jou als persoon, en geven je coaching op maat. Zo kun je in je eigen tempo leren."

Michiel geeft les bij de opleiding Dienstverlening. Hij is volgens de studenten één van de allertofste docenten van Aventus. Check zijn verhaal.

Docentenchat Michiel

Welke student zal je altijd bijblijven en waarom?
“Elk jaar zijn er wel studenten die indruk maken. Zo was er een student die vertelde dat hij uit de kast kwam. Dat was super spannend natuurlijk, maar de klas reageerde zo lief! Of die keer dat ik vertelde dat ik voor de tweede keer vader zou worden. Ik toverde een echofoto op het scherm in de klas. Twee meiden begonnen van geluk en medeleven gewoon te huilen. Een super emotioneel moment!”

Heb je een voorbeeld van een vorm van begeleiding bij jouw opleiding waardoor studenten met meer vertrouwen of soepeler hun studie kunnen volgen?
“We kijken naar jou als persoon, en geven je coaching op maat. Zo kun je in je eigen tempo leren. Ik spreek mijn studenten elke week. Dan bespreken we de studiedoelen, en bepalen we samen of je een beetje extra hulp nodig hebt.”

Tot slot, hoe kijk je zelf terug op jouw studiekeuze?
“Ik heb vroeger de havo gedaan. Eigenlijk had ik helemaal geen idee wat ik wilde worden. Ik studeerde in de 90’s en er waren een paar richtingen heel populair. Mijn klasgenoten gingen vooral die richtingen op. Dus ik keek niet verder en liet mij enorm leiden door de keuze van de rest. Die open dagen vond ik niets aan! 
Ineens was daar die ingeving. Tijdens een potje softbal met de klas gaf ik onbewust mijn klasgenoten tips over hoe je nou het beste een bal kunt vangen. Mijn docent zag dat gebeuren en zei ‘Hey, Michiel, zou gymdocent niet iets voor jou zijn?’. Nou dat was een eyeopener. Ik had het er thuis over en ook mijn ouders zagen de match. Sporten vond ik altijd al leuk, maar ik had er nooit aan gedacht om hier mijn werk van te maken. Eind goed al goed. Ik zit nu helemaal op mijn plek!”