Buurt, Onderwijs en Sport

Iets voor jou? 

Je vindt het leuk om met kinderen te werken en wilt graag lesgeven. Je houdt ervan om projecten te organiseren en samen te werken. En jongeren motiveren voor sport, dat is echt iets voor jou. Dan is het profiel Buurt, Onderwijs en Sport binnen de opleiding Sport & Bewegen van Aventus een goede keuze. 

Wat wordt je werk?

Je verzorgt gymlessen voor verschillende doelgroepen, met name voor kinderen in de leeftijd van 4 tot en met 12 jaar. Deze kinderen verschillen niet alleen qua leeftijd, maar ook in hoeveel ze kunnen en willen bewegen en in hoe ze omgaan met anderen. Als duizendpoot organiseer je daarnaast buitenschoolse activiteiten en sport- en speldagen. Of je bedenkt en coördineert sportlessen, coacht het schoolsportteam of begeleidt een schoolreisje. Ook werk je samen met sportverenigingen om te zorgen voor een goed sportaanbod in de buurt. Jij bent dan de spin in het web die iedereen bij elkaar brengt.

Werken of doorstuderen

De markt voor mensen die breed inzetbaar zijn op het gebied van bewegen rondom scholen, kinderopvang en sportverenigingen groeit. Met dit profiel kun je aan de slag in het onderwijs, bij gemeenten, bij sportraden en in de naschoolse kinderopvang. Of kies ervoor om door te stromen naar het hbo. Bijvoorbeeld naar de hbo-opleidingen:

- Academie voor Lichamelijke Opvoeding
- Pabo
- Sportmarketing
- Sportkunde

Wat leer je?

Het eerste jaar volg je samen met studenten van de andere profielen de opleiding Sport en bewegen. Daarna kies je de richting Buurt, Onderwijs en Sport. In het tweede jaar ga je lesgeven op de basisschool en bij de sportstimulering. En in het derde jaar doe je ervaring op bij een sport(buurtwerk)organisatie, sportvereniging of voortgezet onderwijs.

In je studie leer je onder meer over:

- lesgeven in bewegen (bewegingsdidactiek)
- werken met speciale groepen mensen
- opvoeden, psychologie, kijk op onderwijs
- projecten coördineren die bijvoorbeeld mensen aan het sporten zetten

Keuzedelen

Je verbreedt of verdiept je opleiding met keuzedelen. Je mag hiervoor kiezen uit 8 verschillende keuzedelen. Denk hierbij aan watersport, bergsport of snowsport. Bekijk alle keuzedelen.

Jouw vooropleiding

Kijk hiervoor op de hoofdpagina van de opleiding Sport en bewegen

Extra kosten

-  € 54 tot € 720, voor de hele opleiding*
-  kosten voor excursies en extra studiemiddelen (niet verplicht)

* Schatting voor onder meer boeken en werkmateriaal. Ook afhankelijk van je keuzevakken.