Septembertraject: alsnog slagen

Het septembertraject is bedoeld voor leerlingen die gezakt zijn op maatschappijleer. Daarnaast is het septembertraject ideaal als je je diploma op een lager niveau wilt halen. Via dit traject kun je, onder bepaalde voorwaarden, vóór 1 oktober je diploma halen en dus alsnog starten met een vervolgopleiding. Leerlingen die via dit traject voldoen aan de slaagregeling 2019-2020 ontvangen halverwege september een diploma.

Toelatingseisen septembertraject:

  • Het septembertraject is alleen toegankelijk voor leerlingen die in 2018-2019 (of eerder) examen hebben gedaan (mavo/vmbo-tl, havo of vwo), maar gezakt zijn.
  • Het septembertraject is toegankelijk voor 18-plussers. Ben je 16 of 17 jaar? Dan kun je deelnemen aan dit traject door middel van een uitbesteding. In alle gevallen betaal je als leerling zelf het examengeld.
  • Ben je gezakt omdat je combinatiecijfer te laag is? Dan kun je via het septembertraject je cijfer voor Maatschappijleer ophogen. Je moet hier dan zelfstandig in de zomervakantie mee aan de slag gaan.
  • Ben je gezakt voor de havo of het vwo, maar voldoe je wel aan de zak-slaagregeling voor de mavo (vmbo-tl) of de havo als je één vak laat vallen? Dan kun je via het septembertraject alsnog je diploma halen. Bijvoorbeeld: je hebt vwo gedaan, maar hebt drie vijven behaald voor Wiskunde A, Economie en Frans (je hebt ook twee zevens en het CE-gemiddelde is hoger dan een 5,5). In dat geval kun je een havo-diploma behalen door Frans te laten vallen. Daarmee voldoe je aan de zak-slaagregeling voor een volwaardig havo-diploma.
  • Ben je voor het tweede jaar gezakt? Dan kunnen we via het septembertraject de cijferlijsten van beide jaren combineren tot één lijst, waarmee je dan misschien wel voldoet aan de slaagregeling. Per vak nemen we dan het hoogste SE en CE resultaat van één van beide jaren. (Let op: het SE en CE resultaat mag nooit uit elkaar gehaald worden. Voorbeeld: Een SE resultaat van het 1e jaar kan dus niet gekoppeld worden aan het CE resultaat van het 2e jaar.)
  • Het examengeld is voor alle leerlingen (ook voor uitbestede leerlingen) € 350.
meisje slaagt alsnog

Aanmelden voor het septembertraject

Heb je interesse in deze opleiding? Meld je aan voor de opleiding van je keuze en klik op ‘aanmelden’. Nadat je je hebt aangemeld, mail je je naam en adres naar aventuslyceum@aventus.nl met de vermelding dat je je aanmeldt voor het septembertraject. Wij zorgen er dan voor dat je  sowieso vóór de vakantie ingepland wordt. Je kunt het intakegesprek ook gebruiken om meer informatie te krijgen of vragen te stellen. Let op: meld je vóór 5 juli aan voor dit traject.