Horeca & Facilitair

Hotelschool

Gastvriendelijke doener?

Als het in je zit om gasten het elke dag weer naar de zin te maken en van dienst te zijn, dan is een opleiding binnen het domein Horeca & Facilitair van de Aventus misschien iets voor jou. Zodra je een baan hebt in de horeca, dan kun je breed bezig zijn, of juist heel specifiek. Welk vak je ook kiest in de horeca, je moet zelfstandig zijn. In deze branche werk je met je hoofd en handen en moet je laten zien dat jij een doorzetter bent. De horeca biedt talloze beroepen in allerlei verschillende werkomgevingen. Denk aan een cafetaria, een brasserie, een sjiek restaurant of een hotel. Je gasten komen om hun vrije tijd plezierig door te brengen en jij helpt ze daarbij. Samen met je collega’s. Een teamspeler moet je dus ook wel zijn. Je vindt het geen bezwaar om in de avonduren, de weekenden en feestdagen te werken.

Zoals de naam al aangeeft, kun je binnen het domein Horeca & Facilitair ook kiezen voor een opleiding in de facilitaire dienstverlening. Kies je hier voor, dan volg je één van de breedste opleidingen binnen het mbo. De inhoud van de opleiding is dan ook niet in een paar woorden weer te geven. Door het allround karakter van de opleiding ben je heel breed inzetbaar op de arbeidsmarkt. Je kunt denken aan taken als: ondersteunen bij de organisatie van een evenement, meedraaien in een cateringbedrijf, werken in de beveiligingsbranche, de postkamer of archief, aansturen binnen de schoonmaak, aansturen binnen de linnendienst, het beheren van een magazijn en het maken van verhuisplanningen. Al deze taken kun je uitvoeren binnen een grote organisatie waar men te maken heeft met facilitaire processen.

Bekijk de filmpjes over onze mbo-opleidingen: