Automotive

We zijn trots op wat we doen

Binnen Aventus zijn wij de school die jou opleidt voor een baan in de Automotive-branche. En dan is er veel mogelijk. Onze studenten komen op veel verschillende plekken terecht: in een salesteam bij een dealerbedrijf, in de werkplaats van een garagebedrijf, bij de ANWB of ze worden bijvoorbeeld hoofd onderhoud bij de brandweer. En daar zijn we trots op.

Omdat jouw werk anderen verder brengt

We geloven dat onze studenten een belangrijke functie vervullen. Niet alleen om wat ze doen. Vooral om het effect dat hun werk heeft. Onze studenten zorgen straks voor veilig vervoer, voor vrijheid door mobiliteit en motoren die met een zo laag mogelijke CO2-uitstoot hun werk doen. Ze zorgen voor een draaiende economie met goed, verantwoord en veilig vervoer.

Je ontmoet mensen met dezelfde drive

Onze docenten - die vaak zelf deze opleiding hebben gevolgd – hebben stuk voor stuk liefde voor het vak. Zij begeleiden je en geven je ook de vrijheid en de verantwoordelijkheid om je vakinhoudelijk te ontwikkelen. En je ook als mens te verrijken met vaardigheden die je tot een gewaardeerde collega op de werkvloer zullen maken. We leren studenten het liefst nét even meer dan nodig omdat we weten dat ze dat net wat verder helpt in een baan of vervolgopleiding.

Je mag vertrouwen op wat we kunnen

Met trots kunnen we zeggen dat onze studenten gewaardeerd worden. Want De School voor Automotive is binnen Aventus de school met een lange historie. Sinds 1942 zijn we in Apeldoorn actief en leveren we studenten aan de Automotive-branche. Niet onverdienstelijk, want het bedrijfsleven laat ons weten dat zij ons zien als 'de beste Automotive opleiding in het land'.
 

Vooruitgang in alle opzichten

Voor die waardering uit het bedrijfsleven werken we hard. Daarom werken we samen met bedrijven in de regio, en ook met importeurs om de beste opleiding in Automotive te zijn. Je ziet het aan de mooie werkplaatsen waar onze studenten werken met de nieuwste technieken en gereedschappen en de showroom waar advies- en verkooptechnieken worden geoefend. Met elkaar zoeken we voortdurend naar kansen in de branche en blijven we innoveren in opleiden. Zo stellen we veilig dat onze studenten een mooie plek krijgen op de arbeidsmarkt en daarin blijvend gewaardeerd worden. Ook buiten Nederland zijn we actief. Met stageplekken. En we vertegenwoordigen Nederland in het Transfer of Innovation (TOI) initiatief om samen met andere landen lesmateriaal voor de toekomst te ontwikkelen.

Samen brengen we je verder

Wil je een baan in de Automotive-branche, dan zien we je graag bij ons op school in Apeldoorn. Tenminste, als je ook echt passie hebt voor alles wat wielen heeft. Of je er nou aan wilt sleutelen, wilt gaan verkopen of je eigen onderneming wilt starten. Jouw liefde voor het vak zal altijd het verschil maken. Op school én daarna. Samen met het team van bevlogen docenten werk je aan het ontdekken en ontwikkelen van jouw talent. We zorgen ervoor dat je een mooie baan weet te bemachtigen in een branche die geweldige ontwikkelingen doormaakt. Wil je daar met een leergierige instelling onderdeel van zijn? Dan ben je bij de School voor Automotive van Aventus aan het juiste adres!

Jarno Pannekoek is een oud-student van Aventus. Hij is nu verkoopmanager bij een autodealer. Jarno vertelt over zijn huidige baan en over zijn opleiding bij Aventus.

Ralf van Wissen is een oud-student van Aventus. Hij heeft nu een baan op de werkplaats van een autodealer. Ralf vertelt over zijn huidige baan en over zijn autotechniekopleiding bij Aventus.