Palliatieve zorg

Voor wie

Voor alle medewerkers in de zorg die in verschillende branches werkzaam zijn, die hun kennis, vaardigheden en techniek willen ontwikkelen en bijstellen.

De cursus

Verlenen van palliatieve zorg aan zorgvragers

De complexiteit van de zorg neemt toe doordat mensen steeds ouder worden, langer thuis wonen en het schakelen mat andere disciplines belangrijker geworden is. Daarom is het belangrijk dat alle zorgverleners de juiste Palliatieve zorg kunnen geven. Daarom bieden wij het keuzedeel Palliatieve zorg aan om uw expertise of dat van uw medewerkers te vergroten op dit gebied. Naast de thuiszorg/hospice is palliatieve zorg ook een belangrijk onderdeel geworden in verschillende branches, denk hierbij aan VVT, AGZ, GGZ en GHZ. Door middel van dit keuzedeel ben u of uw medewerker beter gekwalificeerd om in te spelen op de huidige en toekomstige ontwikkelingen.

Programma

  1. Laatste levensfase  en de vier fasen van palliatieve zorg
  2. Samen werken met betrokken zorg professionals en het nemen van beslissingen rondom levenseinde, euthanasie, voltooid leven en palliatieve sedatie
  3. Terminale zorg en ethische vraagstukken
  4. Zingeving en coping strategieën
  5. Rouwbegeleiding en omgaan met diversiteit

Doelstelling

De cursisten kunnen palliatieve zorg verlenen passend binnen de branche waarin hij/zij werkzaam is  signaleert tijdens de zorg lichamelijk of psychische veranderingen bij de zorgvrager. In samenwerking met naasten en deskundigen over de wensen en behoeften van de zorgvrager op het gebied van zorg en ondersteuning tijdens zijn/haar laatste levensfase.

Startdatum

Voorjaar 2021

Aanmelden

Meld je aan via het aanmeldformulier op aventus.nl/aanmelden-cursus-scholingsbureau-aventus

Direct contact

Vragen of meer informatie? Mail naar Paulien van Schooten via scholingsbureau@aventus.nl.

Wil je meer informatie?

Bel naar het Service- en Informatiepunt: 0800 - 444 5555
Of vul het contactformulier in.