Medewerker ICT support (BOL)

School & stage
Modern projectonderwijs
Behaal certificaten naast je diploma
Specialisatie glasvezel
Basis elektrotechniek
Onderwijs dat aansluit bij jouw talenten en skills

Medewerker ICT support iets voor jou?

Werk je graag met computers en spoor/los je problemen hiermee snel op? En vind je het fijn dat een leidinggevende je vertelt wat je moet doen? Als je bovendien makkelijker leert in stapjes, volg dan de BOL-opleiding Medewerker ICT support bij Aventus.

De opleiding Medewerker ICT support

Je leert bij ons in zes projecten alle basiskennis en vaardigheden gebruiken die je nodig hebt om dit werk uit te kunnen oefenen. Hierbij kun je denken aan de werkzaamheden die hierboven opgenoemd zijn. Naast de zes projecten heb je technische vakken waarin je de kennis en vaardigheden echt leert. Denk aan Hard- en software, Security en Microsoft Office Specialist. Ook krijg je tijdens de opleiding de mogelijkheid om je nog verder te verdiepen en te specialiseren. Dit doe je bijvoorbeeld met zelf gekozen keuzedelen, zoals Basis Webdevelopment en Verdieping Glasvezel.  

Na zes periodes, in leerjaar 2, sluit je je opleiding af met een half jaar stage. Tijdens deze stage breng je jouw ICT-skills in de praktijk op een echte IT-werkplek.  

Tijdens je opleiding Medewerker ICT support leer je onder meer:

  • hard- en software in elkaar zetten, uit elkaar halen en configureren
  • storingen voorkomen en verhelpen
  • computeronderdelen vervangen
  • uitleg geven aan gebruikers
  • meldingen van storingen opvolgen

Daarnaast krijg je: Nederlands, Engels, Rekenvaardigheid, Loopbaan & Burgerschap, Sport.

Toelatingseisen

Je bent welkom op de opleiding Medewerker ICT support met één van de volgende bewijzen:

  • vmbo-diploma basisberoepsgerichte, theoretische, gemengde of kaderberoepsgerichte leerweg
  • mavo-diploma
  • overgangsbewijs van havo of vwo van leerjaar 3 naar 4
  • diploma entree-opleiding (niveau 1)

Je krijgt ook een intakegesprek. We kijken dan of je genoeg wilt en kunt doen om na je opleiding door te gaan naar Allround medewerker IT systems and devices niveau 3.

Voldoe je niet aan de toelatingseisen? Dan kan het zijn dat je voor bijzondere instroom in aanmerking komt.

Je krijgt ook een intakegesprek, waarin we kennis met je maken en nagaan of deze opleiding echt is wat jij wilt. Voldoe je niet aan bovenstaande toelatingseisen? Dan kan het zijn dat je voor extra ondersteuning in aanmerking komt.  

Keuzedelen

Wat zijn keuzedelen? 

Je volgt in je opleiding een groot aantal beroepsspecifieke vakken die je voorbereiden op een baan. Daarnaast heb je algemene vakken, zoals Nederlands en rekenen. Deze vakken horen standaard bij je opleiding. Verder krijg je in je opleiding nog een aantal keuzedelen. Deze helpen je om je te specialiseren in een beroep of om je voor te bereiden op een volgende opleiding. Wanneer je deze keuzedelen voldoende afgerond hebt, komen ze ook op je diploma te staan. Er is een keuzdeel die bepaald is door de opleiding en er is één keuzedeel die je zelf kunt kiezen. Hierbij kun je kiezen voor een keuzedeel die aansluit bij jouw vakspecialisme, interesses en toekomstdromen. Zo kun je een deel van de opleiding zelf invullen.   

Welke keuzedelen biedt mijn opleiding aan? 

Zoals je hebt gelezen, heb je bij de opleiding Medewerker ICT support de keuze uit twee keuzedelen, waarin jij je kunt onderscheiden als IT’er. Deze keuzedelen zijn Basis Webdevelopment en Verdieping Glasvezel. 

Basis Webdevelopment: bij dit keuzedeel leer je om onder andere te werken met WordPress en HTML, om ze de vetste sites te kunnen bouwen.  

Verdieping Glasvezel: bij dit keuzedeel leer je om glasvezelnetwerken aan te leggen, te lassen en te testen. Bij dit keuzedeel heb je de mogelijkheid een certificaat te behalen. 

Naast deze keuzedelen, is er nog een verplicht keuzedeel: Basisvaardigheden Elektrotechnische Installaties, hierbij leer je om zelf stroom- en ICT-netwerken aan te leggen.  

 Basisvaardigheden elektrotechnische installaties (leerjaar 1) 

Steeds meer bedrijven verwachten dat studenten basisvaardigheden hebben in de elektrotechniek. Je wordt ook breder inzetbaar wanneer je buiten ICT-kennis en -vaardigheden ook elektrotechnische kennis en vaardigheden hebt en bedrijven verwachten dan ook dat je deze kennis en vaardigheden hebt. Met dit keuzedeel vergroot je jouw mogelijkheden op de arbeidsmarkt. Je leert basisvaardigheden voor het veilig aanleggen van elektrotechnische installaties. Daarnaast leer je de vaktaal van de elektrotechniek. Dit is belangrijk wanneer je samen moet werken met andere elektrotechnische disciplines.  

Basis programmeren 

In dit keuzedeel leer je eenvoudige applicaties te programmeren, zoals softwareprogramma's en apps. Je past hierbij de ontwerpprincipes en de structuur en opvouw van programmeertalen toe.  

Verdieping glasvezel 

Bij dit keuzedeel ontwikkel je specialistische vaardigheden voor het veilig aanleggen van glasvezelinstallaties. Daarnaast leer je glasvezelverbindingen te testen voor datatransport en voor beveiligingsdoeleinden.  

Na je opleiding

Na je opleiding Medewerker ICT support heb je de mogelijkheid om door te studeren op niveau 3. Dit kan bijvoorbeeld de opleiding Allround medewerker IT systems and devices zijn, maar ook elke andere niveau 3-opleiding is mogelijk. Uiteraard kun je ook gaan werken als servicedeskmedewerker, glasvezelinstallateur of computerverkoper.  

Wij willen je graag laten zien hoe de opleiding eruit ziet. Plan een meeloopdag in of kom kijken op een open dag! 

Check de filmpjes

Heb je nog vragen?

Onze klantenservice zit voor je klaar! Stel je vraag via dm op Instagram of Facebook of stuur een whatsapp-berichtje naar 06 11 95 54 63.
Check onze contactpagina voor openingstijden en meer info.