Flexibele startdatum

Deze opleiding heeft een flexibele startdatum. Samen met jou kijken we of, en zo ja wanneer je met je studie kunt starten.

Paragrafen

Iets voor jou?

Weet jij graag hoe een product wordt gemaakt? Heb je kijk op techniek en werk je precies? Yes, dan past de wereld van productiemachines en fabrieken vast bij jou. Zorg jij er daarnaast graag voor dat dingen op rolletjes lopen? En hou je het hoofd koel als dat even tegenvalt? Meld je dan nu aan voor de opleiding Mechanisch operator A van Aventus en Litop.

De opleiding

Dit leer je

In je opleiding Mechanisch operator A leer je onder meer van alles over:

  • productiewerk voorbereiden
  • werken met machines
  • in de gaten houden van de productie
  • kwaliteit van producten controleren
  • duurzaamheid en milieu
Toelatingseisen

Je bent welkom op de opleiding Mechanisch operator A met één van deze bewijzen:

  • Diploma vmbo: basisberoepsgerichte, kaderberoepsgerichte, gemengde en theoretische leerweg
  • Overgangsbewijs havo of vwo van leerjaar 3 naar 4
  • Mavo-diploma
  • Diploma entreeopleiding (niveau 1)
  • Bij een BBL-opleiding is een werkgever (een erkend leerbedrijf) verplicht.

Voldoe je niet aan de toelatingseisen? Dan kan het zijn dat je voor bijzondere instroom in aanmerking komt.

Leven Lang Ontwikkelen

Leven Lang Ontwikkelen (LLO) bestaat bij Aventus uit korte scholing en opleidingen voor volwassenen op mbo-niveau. Nu de arbeidsmarkt, zeker met de technische vernieuwingen en digitalisering, sterk verandert kijken we goed naar welke banen er bijkomen en welke er juist verdwijnen. Met Leven Lang Ontwikkelen laten we volwassenen meebewegen met deze veranderingen. Op naar een Leven Lang Leren! 

Aventus begeleidt de deelnemers naar een diploma, certificaat of praktijkverklaring. Een BOL-, BBL-traject, derde leerweg of ander traject op maat is mogelijk.

Wat is Derde Leerweg?

De derde leerweg is een variant van leren en werken (vergelijkbaar met BBL). Het verschil met BBL is dat bij een derde leerweg opleiding wordt vaak afgeweken van de wettelijke urennorm (verplicht aantal uren), waardoor de studie korter duurt. De opleiding wordt flexibeler en sneller aangeboden. De derde leerweg biedt extra mogelijkheden om met een flexibel onderwijsaanbod in te spelen op de scholingsbehoeften van werkenden en werkzoekenden en hun werkgevers. Er zijn namelijk geen regels voor onderwijstijd en studieduur. Wel heeft de student te maken met instroomeisen. Het leerbedrijf en de student betalen vaak de opleiding samen en soms draagt de gemeente ook iets bij.

STAP-subsidie

Vanaf 1 maart 2022 kun je een budget van maximaal € 1.000,- euro aanvragen voor scholing en ontwikkeling. Je kunt deze subsidie gebruiken voor het volgen van een training of opleiding om zo goed inzetbaar te blijven op de arbeidsmarkt. De subsidie heet STAP. Dit staat voor Stimulering Arbeidsmarkt Positie. Lees meer over de STAP-subsidie op de website van Litop.

Opleidingsduur

De opleiding duurt gemiddeld 12 maanden met een studiebelasting van 5 uur per week. Afhankelijk van vooropleiding en werkervaring kan de opleiding korter of langer duren. Bij de start van de opleiding wordt op basis van vooropleiding en werkervaring een maatwerktraject afgesproken. 

Na je opleiding

Met je opleiding Mechanisch operator A heb je keus: werk zoeken óf je groeit door naar niveau 3, met de opleiding Mechanisch operator B.

Wat wordt je werk?

Na je opleiding Mechanisch operator A werk je met een machine die fabrieksproducten maakt. Je zorgt dat hierbij alles goed loopt. Gaat er iets mis? Dan grijp jij in en los je storingen op. Ook bouw je de machine op of om als je een ander product moet maken. Zo zorg je ervoor dat het product steeds de juiste kwaliteit heeft. Maak je makkelijke producten? Dan werk je aan verschillende apparaten tegelijkertijd. Bij een moeilijker product, werk je meestal aan één machine.

Wat wordt je werkplek?

Met je diploma Mechanisch operator A vind je vast werk in de procesindustrie. Daar maken de fabrieken veel producten in een korte tijd. Zoals verpakkingen, papier, medicijnen of eten. Grote kans dat je werk vindt in deze sector, want komende jaren gaan hier veel mechanisch operators met pensioen.

Heb je nog vragen?

Onze klantenservice zit voor je klaar! Stel je vraag via dm op Instagram of Facebook of stuur een whatsapp-berichtje naar 06 11 95 54 63
Check onze contactpagina voor openingstijden en meer info.