Human Technology (BOL)

School & stage
Grote kans op werk
Real life projecten
Innovatief
Mix van techniek en creativiteit

Shape the world

Overal om je heen, overal waar je kijkt zie je technologie. Als je weet wat je met technologie kan doen, dan kun jij aan de wereld bouwen. Want met jouw hulp en de juiste kennis wordt techniek een superkrachtige tool.

Shape the world. Word een Technicus Human Technology.

Iets voor jou?

Ben je geïnteresseerd hoe producten gemaakt worden en wil je onderzoeken hoe je deze perfect kunt laten aansluiten bij de mens? Zie je hoe kleine aanpassingen aan producten kunnen zorgen dat het nog handiger werkt of er nóg meer mee kan dan nu bedacht is? Met de opleiding Technicus Human Technology bedenk en bouw je producten waardoor iedereen, bijvoorbeeld het bedrijfsleven, de zorg en gemeentes, meer profijt heeft van nieuwe technologie.

Lijkt het je dus leuk om met productinnovatie en productontwikkeling bezig te zijn en ben je niet bang om naar de toekomst te kijken, dan is de opleiding Human Technology iets voor jou.

De opleiding

Dit leer je

Je opleiding start met een oriëntatiefase van tien weken, waarin je kennis maakt  met de opleidingen Software Developer, Human Technology en Expert IT. Daarna kun je nog overstappen naar één van deze opleidingen. Kies je dan voor Human Technology, dan ga je na die tien weken basisvaardigheden leren. Heb je die af, dan start je eerste stageperiode. Je komt terug op school met een hoop ervaring en bent echt toe aan verdieping van je vak en specialisatie. Dat doe je vervolgens in projecten met echte klanten.

Je project is de rode draad tijdens je opleiding. Bij verschillende vakken leer je de skills die je nodig hebt om je project te laten slagen. Zo leer je bij het vak Consumentenpsychologie hoe mensen bepaalde apparaten ervaren. Deze kennis kun je gebruiken om je prototype zo gebruiksvriendelijk mogelijk te maken. Je wordt breed opgeleid en krijgt de basis van techniek, elektrotechniek, domotica en programmeren mee. Deze vakkennis helpt je om te kunnen communiceren met klanten en technici en bij prototyping.

De techniek verandert natuurlijk supersnel. Daarom speelt deze opleiding echt in op de toekomst. Dit doen we niet alleen, maar juist samen met bedrijven in de regio. Zo sta je vanaf de eerste dag van je studie al met één been in het werkveld.

Toelatingseisen

Je bent welkom op de opleiding Human Technology met één van deze bewijzen:

  • vmbo-diploma kaderberoepsgerichte leerweg, gemengde leerweg, theoretische leerweg Techniek
  • vmbo-diploma kaderberoepsgerichte leerweg, gemengde leerweg, theoretische leerweg Economie / Zorg en Welzijn/Landbouw met wiskunde of nask 1
  • overgangsbewijs van havo 3 naar havo 4 of vwo 3 naar 4
Creathons

Binnen de opleiding werken we met Creathons: ‘real life-opdrachten’ die worden aangedragen door bedrijven. Samen met studenten van andere opleidingen vorm je een multidisciplinair team. Hierin leer je hoe je kunt samenwerken aan een grote opdracht en wordt er uiteindelijk echt iets met jouw idee gedaan. Als Technicus Human Technology ben jij een belangrijke factor binnen Creathons. Je weet van veel onderwerpen wat af, kunt er duidelijk over communiceren en je bent de schakel tussen klant, technicus en consument.

Keuzedelen

Via keuzedelen kun je je kennis in het beroep verder verdiepen of juist verbreden. Je kunt je opleiding dus deels zelf vormgeven en zo je kansen op de arbeidsmarkt vergroten.

Na je opleiding

Na je opleiding kun je verder studeren aan het hbo of aan het werk gaan. Met het keuzedeel Ondernemerschap kun je ervoor kiezen om voor jezelf te beginnen en je eigen projecten binnen te halen. Door de nauwe samenwerking met het beroepenveld heb je na deze opleiding ook veel kans op een baan. De vraag naar technische starters met commerciële skills is sterk toegenomen. Door de huidige technische ontwikkelingen is de verwachting dat die vraag ook de komende jaren groot zal blijven.

Wat wordt je werk?

Als technicus Human Technology werk je binnen ontwerp-cycles. Je wordt erbij gevraagd wanneer er een (technisch) probleem blijkt te zijn. Op dat moment ga je onderzoeken hoe makkelijk het product te gebruiken is en welke dingen verbeterd of aangepast kunnen worden om de klant tevreden te stellen. Hiervoor ga je zelf aan de slag met een ontwerp. Het prototype van je nieuwe ontwerp test je uitgebreid voordat je het eindresultaat presenteert aan je klant (communicatie).

Het belangrijkste van je werk is dat de gebruiker van het product tevreden is met jouw verbeterde versie (mens centraal) en hier veel gebruik van gaat maken (marketing). Kortom: door creatieve oplossingen te bedenken ben jij een belangrijke schakel tussen mens en techniek.

Wat wordt je werkplek?

Met het diploma Human Technology op zak ben je waardevol in veel verschillende branches, zoals de zorg, het onderwijs of de industrie. De grootte van het bedrijf hangt af van de sector die je kiest. Er zijn veel technisch georiënteerde start-ups en kleine bedrijven die jouw hulp goed kunnen gebruiken, maar ook grotere organisaties zoeken ondersteuning bij de ontwikkeling van prototypes en gebruikersonderzoeken.

Wil je meer informatie?

Bel naar het Service- en Informatiepunt: 0800 - 444 5555
Of vul het contactformulier in. 

Ervaringen

Ervaring van Ilse

Wil je meer informatie?

Bel naar het Service- en Informatiepunt: 0800 - 444 5555
Of vul het contactformulier in.