Paragrafen

Iets voor jou?

Heb je altijd al de ambitie gehad om je te specialiseren op het gebied van gamedevelopment? Dan is deze cursus iets voor jou!

De cursus

Deze cursus is een onderdeel van een volledige mbo-opleiding. We noemen dit een keuzedeel. In het kader van Leven Lang Ontwikkelen kunnen keuzedelen vaak als losse cursus gevolgd worden. Na afronding van de cursus/het keuzedeel ontvangt de cursist een mbo-verklaring als bewijs van deelname.

Voor wie

Deze cursus is voor iedereen die gefascineerd is door games en graag wil leren hoe ze zelf games kunnen maken. Of je nu een beginner bent in programmeren of al wat ervaring hebt, deze cursus is een geweldige kans om je vaardigheden te ontwikkelen en je eigen games te creëren.

Inhoud cursus

Tijdens deze cursus leer je de basisprincipes van programmeren voor het maken van games. We gaan aan de slag met het begrijpen van programmeertalen en concepten die nodig zijn om interactieve en boeiende spelervaringen te ontwikkelen.

De cursus vindt plaats in de avonduren. Soep en broodjes zijn inbegrepen.

Programma

  • Inleiding tot programmeertalen zoals C#
  • Basisprincipes van game development, zoals logica, loops en condities
  • Kennismaking met game engines zoals Unity 
  • Creëren van eenvoudige 2D en 3D games
  • Introductie tot animatie en geluid in games

Doelstelling

Het doel van deze cursus is om deelnemers vertrouwd te maken met de fundamentele concepten van programmeren voor games en hen de vaardigheden te bieden om hun eigen speelbare games te ontwikkelen.

Startmoment

Deze cursus start op:

10 september 2024

Lestijden & lesduur

Lesduur: 8 weken van 4 uur

Lesdag: dinsdag

Lesdata: 10/9, 17/9, 24/9, 1/10 en 15/10, 22/10, 5/11 en 12/11

Lestijd: 17.00 – 21.00 uur

Examen

Je sluit de cursus af met een examen in de vorm van een casus waarbij je alle werkprocessen doorloopt. Je bereidt de technische realisatie van een game voor, realiseert en test de game en levert deze op. Na met goed gevolg de examinering te hebben afgerond, ontvang je een MBO verklaring als bewijs van deelname.

Heb je nog vragen?

Onze klantenservice zit voor je klaar! Stel je vraag via dm op Instagram of Facebook of stuur een whatsapp-berichtje naar 06 11 95 54 63
Check onze contactpagina voor openingstijden en meer info.