Zeven opleidingen Aventus in top van Nederland

In de Keuzegids mbo 2017, een onafhankelijke gids over het mbo, zijn 7 opleidingen van Aventus benoemd tot topopleiding. Dit is bijna een verdubbeling in vergelijking met vorig jaar.

De Aventus-opleidingen in de creatieve industrie doen het in vergelijking met landelijke gemiddelden zeer goed. Gideon Alewijnse, voorzitter college van bestuur, is blij met het behaalde resultaat: "We willen onze studenten voorbereiden op de arbeidsmarkt van de toekomst. Daarom willen we hen kennis laten maken met duurzame innovatieve technologie en hen leren creatief en ondernemend te zijn. We zetten ook extra in op de creatieve industrie. Want dit is één van de snelst groeiende sectoren in Nederland".

Met ingang van dit schooljaar bundelt Aventus de creatieve opleidingen in een nieuwe afdeling waarbij ook een aantal nieuwe opleidingen zijn gestart, zoals gamedeveloper en technicus human technology.

"De sector biedt banen voor jongeren die nieuwsgierig, creatief en vooruitstrevend zijn. Wij willen hen stimuleren om gezamenlijk, zelfstandig en in teamverband slimme en innovatieve producten te ontwikkelen. De Keuzegids bevestigt dat onze teams erin slagen aantrekkelijke opleidingen te verzorgen die studenten aanspreken én aansluiten op de vragen uit de arbeidsmarkt. Dit is een prachtig compliment voor medewerkers en studenten."

De topopleidingen zijn Luchtvaartdienstverlening, Toerisme & Recreatie, Juridische dienstverlening, Dans, Interieuradvies. Deze opleidingen horen volgens de gids tot de beste van Nederland en staan in de landelijke top 5. Ook Publieke beveiliging en Mediavormgeving scoren goed