We Got your Back // Carlijn Hoevink

29 september 2021

Het kan zijn dat je als student door Corona-time achterstanden hebt opgelopen. No worries, we got your back! Ons Inhaal & Ondersteuningsprogramma (IOP) is er speciaal voor jou! Er worden extra activiteiten georganiseerd om jou te helpen bij o.a. het wegwerken van je achterstanden, van jou een plan-master te maken of je sociale skills weer te upgraden.

Wij zijn super blij dat de overheid extra geld beschikbaar heeft gesteld zodat wij bij Aventus de studenten kunnen helpen die op dit moment die hulp goed kunnen gebruiken.

Carlijn is een van die studenten! Zij praat ons bij over hoe zij die hulp aangeboden kreeg en hoe zij er nu voor staat. Meer verhalen lezen uit deze reeks? Blijf dan onze socials checken!

Carlijn 17 jaar en tweedejaars student Biologisch medisch analist niveau 4 in Deventer. Ze woont nog gezellig thuis samen met haar broer en ouders. Op dit moment is zij super druk met school en heeft ze een bijbaantje in de horeca. Haar dagen vliegen om! ‘Ik ben blij dat ik weer lessen kan volgen op school, maar online les was ook top omdat ik dan gelijk mijn huiswerk kon maken .’

HOE BEN JIJ ONDERSTEUND   EN WIE HEEFT JOU HIERBIJ GEHOLPEN?

Ik heb gebruik kunnen maken van een Studiecoach, zodat ik mijn achterstanden in kaart kon brengen en kon gaan wegwerken. Tijdens de Burgerschap lessen werd er gevraagd wie er wel wat extra ondersteuning kon gebruiken? De docenten hadden goed in beeld wie er bepaalde achterstanden hadden opgelopen. Mijn docent burgerschap Alexander Jonkhart heeft samen met Suzanne Gort-Dekker de studiecoaching in gang gezet.

WAT HEEFT HET JOU TOT NU TOE OPGELEVERD?

Ik heb geleerd hoe ik een planning kan maken, hoe ik mijn werk overzichtelijk in kaart kan brengen en hoe ik makkelijk een samenvatting maak van de stof. Daardoor wordt het allemaal overzichtelijker en ervaar ik minder stress. Ook wissel ik met mijn studiegenoten en studiecoach tips uit. Ik werk bijvoorbeeld met kleurtjes in mijn planning: Rood is: moet ik nog doen, Oranje is: ben er nog mee bezig en Groen is: klaar! Super handig!

BOEK JE AL VOORUITGANG?

Het jaar begon niet zo goed, slecht zullen we maar zeggen. Ik had een aantal herkansingen, maar daarna ging het goed gelukkig. De vakken waar ik moeite mee heb zoals Fysica, daar heb ik bijles voor genomen en dat werkt. Door de bijlessen en planning boek ik betere resultaten en haal ik voldoendes!

 

Wil je nou meer ervaringen lezen óf met ons delen? Check dan onze socials!