Vareen Rook: geslaagd voor havo

Vareen Rook volgde de reguliere havo, maar haalde het net niet. Om alsnog haar diploma te halen, schreef ze zich in bij Aventus Lyceum. Vareen: “Dit is een heel fijne plek om je havo-diploma te halen omdat je in je eigen tempo vakken kunt afronden.”  

Vareen: “Ik dacht eerst dat Aventus alleen voor mbo-leerlingen bedoeld was en dat ik me niet thuis zou voelen op een ROC. Maar het is juist een goede plek om lessen te gaan volgen. Niet alleen voor havo, maar ook voor vwo en als je gestopt bent met bijvoorbeeld mavo en toch graag een diploma wilt. De klassen zijn klein waardoor je meer een-op-een-begeleiding krijgt.” Kleine klassen? Maar het is toch een grote school?
Vareen: “Ja en daardoor kan het zijn dat je in het begin even moet wennen aan de sfeer. Het is wat groter dan de scholen in het voortgezet onderwijs, maar je zult zien dat je veel meer vrijheid krijgt om je doelen te halen.”

Vareen heeft een grote droom: ze wil later graag eigen films maken. Inmiddels is ze geslaagd voor haar havo-diploma en heeft Vareen een stageplek gevonden in Amsterdam, waar ze werkervaring op kan doen.