Taalheld Leo ontmoet prinses Laurentien

Cursist Volwasseneneducatie Leo van Reijnen stond in de schijnwerpers tijdens de Taalheldenverkiezing 2016. Dit jaarlijkse festijn wordt georganiseerd om aandacht te vragen voor de laaggeletterdheid in Nederland. Leo ontmoette op deze dag onder meer prinses Laurentien, presentatrice Wendy van Dijk en cabaretier Richard Groenendijk. Leo eindigde in de verkiezing als tweede van de provincie Gelderland.

“In 2016 hebben gelukkig drie keer zoveel volwassenen de moed gehad om weer aan de slag te gaan met lezen, schrijven en rekenen,” aldus prinses Laurentien. Eén van hen is Leo, die bij Aventus een cursus Nederlands volgt om beter te leren lezen en schrijven. Hij mocht, samen met 20 andere taalhelden, helpen bij het presenteren van de Taalheldenverkiezing in theater TivoliVredenburg. Zittend op een podium beantwoordde hij de vragen van prinses Laurentien. Een superleuke ervaring!

Over de verkiezing
In de zomer van 2016 kon iedereen in Nederland per provincie zijn of haar Taalheld nomineren en werden de Provinciale Taalhelden 2016 gekozen. Nu heeft een onafhankelijke jury, bestaande uit onder andere Wendy van Dijk, Inez de Graaff, Kete Kervezee, Pieter van den Hoogenband en Raphael Evers, de winnaars van de Landelijke TaalHeldenprijzen gekozen. De Landelijke Taalhelden van 2016 zijn geworden Dicky Gingnagel, Floor van Kan-Melzer en Sita Goedendorp-Sliep.

Over de stichting Lezen & Schrijven
De organisatie van de verkiezing is in handen van stichting Lezen & Schrijven. De stichting maakt laaggeletterdheid onderwerp van gesprek bij publiek en politiek en ondersteunt in het hele land honderden gemeenten, instellingen, bedrijven, docenten en vrijwilligers bij het organiseren van scholing.