Students are hot!

Op 30 mei jl was Ondernemers in Bedrijf te gast bij Aventus in Apeldoorn. De aangesloten MKB ondernemers vanuit de Stedendriehoek waren welkom op dit event georganiseerd door de teams Economie & Handel.

Naast het feit dat dit een mooie gelegenheid was om elkaar vanuit de regio te leren kennen, stond deze middag vooral in het teken van:  “De verbinding leggen tussen ondernemers en studenten”.

De studenten van nu zijn tenslotte de toekomstige collega’s, werknemers en werkgevers. Waar kunnen het onderwijs en het bedrijfsleven elkaar versterken? En hoe maakt Aventus de studenten klaar voor de toekomst?

Er werden al een aantal mooie voorbeelden gepresenteerd aan de ondernemers. Bijvoorbeeld de  studenten TechFunity van de Automotive opleiding van Aventus. Zij vertelden enthousiast over hun ervaring met praktijkleren, een andere vorm van onderwijs waarbij de studenten levensechte opdrachten krijgen en deze voor een groot deel van hun tijd ook daadwerkelijk bij het (auto)bedrijf uitvoeren. Geen traditionele schoolse setting meer. Maar vooral projectmatig en zelfstandig werken waarbij de docent een coachende rol heeft. En zo waren er nog meer voorbeelden vanuit het onderwijs waarbij hybride leren al echt wordt toegepast én succesvol is.

Maar de ondernemers gingen deze middag ook aan de slag in teams met docenten en studenten. Naast een eerste verkenning leverde dit ook al concrete vraagstukken op.  Een geslaagd event en een  mooie start voor een vruchtbare samenwerking!

Trefwoorden: