Studenten pedagogisch werk winnen eerste prijs

Studenten van de opleiding Pedagogisch Werk (niveau 4) van Aventus hebben de 1e prijs gewonnen bij de wedstrijd die uitgeschreven is door Sense Oost-Nederland om zo hun onderwerpen meer onder de aandacht te brengen. Sense is het informatiepunt van de GGD waar jongeren tot 25 jaar terechtkunnen voor informatie over seksualiteit, verliefdheid, relaties, liefde en alles wat daarbij komt kijken. Studenten werd gevraagd om zelf voorlichtingsfilmpjes te maken voor Sense. De filmpjes met de meeste aandacht op YouTube konden leuke prijzen winnen.

De winnaar
In totaal waren er 57 inzendingen. De 10 filmpjes met de meeste views zijn door een deskundige jury beoordeeld op hun educatieve boodschap, overtuigingskracht en originaliteit. Het filmpje van tweedejaars studenten Chelsea Egberink, Niquelle Frens, Ashley Hendriks en Sanne Holterman kwam als winnaar uit de bus. “Een geloofwaardig filmpje. Het maakt duidelijk met welk soort vragen een jongere kan rondlopen. Origineel is de manier waarop je als kijker de hoofdpersoon letterlijk volgt. De angst/twijfel van de hoofdpersoon (om te vragen) is voelbaar”, aldus de jury.
Met dit filmpje hebben de studenten 500,- euro gewonnen. Het vloggersduo De Labratten hebben hen op school verrast om de prijs uit te reiken.

De wedstrijd als lesmodule
De wedstrijd van Sense Oost is zo ontwikkeld dat het ingezet kan worden als lesmodule. Bij de opleiding Pedagogisch Werk is hier aandacht aan besteed tijdens het project Audiovisuele Vormgeving. Studenten hebben 9 weken les gehad waarin ze geleerd hebben hoe ze filmpjes kunnen maken. De studenten mochten zelf kiezen waar het filmpje over ging, zolang het een onderwerp was dat met Sense te maken had.
Vorig jaar hebben studenten Pedagogisch Werk ook deelgenomen aan deze wedstrijd. Toen werd een filmpje van drie studenten bekroond met de derde plaats.