Student Brandon Aventus mbo-ambassadeur 2019

Brandon Brom, student Sport & Bewegen, vertegenwoordigt Aventus tijdens de nieuwe landelijke campagne ‘Mbo’ers pakken aan – editie 2019’, georganiseerd door Ditismbo.nl. Hij gaat de strijd aan met 42 top-studenten uit heel Nederland om een jaar lang de nieuwe Landelijke Ambassadeur voor het mbo te mogen zijn. Hiervoor moeten de deelnemende studenten vijf verschillende challenges uitvoeren. Brandon heeft ontzettend veel zin in de komende campagne, die eindigt op het MBO GALA in november 2019. ‘Ik voel me echt vereerd dat ik Aventus mag vertegenwoordigen in deze landelijke verkiezing. Het geeft me de kans om op een groter podium mensen te inspireren. Ik ben zo ongelooflijk trots op het mbo. Het is een supergoede basis voor elke carrière en dan maakt het niet uit of je als vakman of vakvrouw aan de slag gaat of door gaat studeren aan het hbo. Het mbo heeft mij geleerd dat je mag zijn wie je bent en dat je daar trots op mag zijn.’

Waarom is hij geselecteerd als kandidaat?
Brandon is een echte ambassadeur. Hij staat voor het mbo. Vanaf het begin dat hij op Aventus zat heeft hij als Hoofdambassadeur van het A-Team voorlichting gegeven over het mbo op VO-scholen in de regio. Daarna maakte hij de stap naar de Studentenraad. Als algemeen lid, secretaris, vicevoorzitter en nu als voorzitter pleit hij voor samenwerking en verbinding tussen docenten en studenten. ‘Samen het onderwijs maken…. in gesprek met de student, daar zet ik me voor in.’ 

Welke speciale prestatie heeft hij geleverd?
Brandon heeft de Studentenraad goed op de kaart gezet binnen de school. Zowel onder de studenten als onder de bestuurders en de OR. Hij vertegenwoordigt de stem van de student aan diverse gesprekstafels en stimuleert dat studenten op elk niveau meedenken met het onderwijs.  
Hij heeft meegewerkt aan de workshop ‘How to be  young’ tijdens Aventus Leert in Orpheus. Ook heeft hij daar voor de hele zaal enthousiast gespeecht. Hij kreeg een warm applaus voor zijn inspirerende woorden!

Rikketikkers uit Rheden steunen Brandon
Tijdens de verkiezing moeten de studenten diverse challenges uit het bedrijfsleven oplossen die betrekking hebben op Gezonde Leefstijl. Een onafhankelijke vakjury kijkt naar hun prestaties en let speciaal op leiderschap, creativiteit, oplossingsvermogen, communicatie en samenwerking. De lat ligt hoog voor de kandidaten. Brandon is vol vertrouwen ‘Ik kan hier weer zoveel van leren. Dat maakt het zo leuk om mee te doen.’ Eerst voor stage en nu in zijn vrije tijd werkt Brandon bij sport- en spelvereniging De Rikketikkers in Rheden. Dit is een sportvereniging met activiteiten voor hartpatiënten en mensen met diabetes. Brandon begeleidt de deelnemers bij hun sportactiviteiten en stimuleert en adviseert hen met een gezonde leefstijl. De Rikketikkers lopen weg met hem en ondersteunen zijn ambassadeurschap van harte. ‘Wij ervaren elke week hoe positief Brandon voor de groep staat en hoeveel plezier hij ons geeft’, aldus een van de deelnemers.