Start schooljaar 2023 - 2024

1 augustus 2023

Welkom @Aventus! Binnenkort start het nieuwe schooljaar. We zetten de belangrijkste zaken nog even op een rijtje.

Aventus Portaal & apps

Wil je alle praktische informatie over de start van het schooljaar nog eens doorlezen? Welke schoolspullen je nodig hebt, kosten en meer vind je terug op het Aventus Portaal. Via mail is de inlog hiervoor verstuurd. Aventus heeft een twee verschillende apps speciaal voor studenten. Zo heb jij de meest actuele studie-informatie direct op je mobiel. Beide apps zijn te downloaden in de App store en Google play store. Zoek op ‘MijnAventus’ en ‘Aventus | Osiris’.

Introductieweek

Van dinsdag 29 augustus t/m vrijdag 1 september 2023 is de introductieweek. In deze eerste week ontvangt de Aventus-crew je om je welkom te heten. In Osiris vind je je schoolrooster en dus ook wanneer jouw eerste schooldag is. 

Op donderdag 31 augustus is De Grote Kick-off voor studenten van o.a. Saxion en Aventus. Ook hier vind je de Aventus-crew.
Meer info & de line-up vind je hier: De Grote Kick-Off - met Natte Visstick / Prins S. en De Geit / Elmer / Dikke/ Idaly / Brunzyn / Katnuf / Nonchelange - donderdag 31 augustus 2023 om 17:00 - Burgerweeshuis

Vervoer

De hoofdlocaties zijn te bereiken met het ov en hebben een fietsenstalling. Kom je met de auto? Ben je student van Aventus dan kun je toegang krijgen tot de parkeervoorzieningen aan de Laan van de Mensenrechten in Apeldoorn en de Middelweg in Deventer, mits je voldoet aan de gestelde voorwaarden. Bij het gebouw aan de Musschenbroekstraat in Apeldoorn kun je vrij parkeren buiten de afrastering. De gebouwen aan het Stationsplein in Zutphen en Snipperlingsdijk in Deventer hebben geen parkeervoorziening voor studenten.

Mbo-studentenfonds

Heb jij of je ouders/verzorgers moeite om de studie te betalen? Voor hulp bij het betalen van de verplichte boeken, leermiddelen en andere schoolkosten is er het mbo-studentenfonds. Op onze pagina over het mbo-studentenfonds vind je meer informatie en de voorwaarden.

Contact met ons?

De klantenservice staat voor je klaar via o.a. Whatsapp en social media. Bekijk hier hoe en wanneer je ze kunt bereiken op. Heb je specifieke vragen over de start van het nieuwe schooljaar? We hebben ook een FAQ opgesteld, misschien staat jouw vraag er al wel bij: FAQ Start studie | Aventus